Το YouTube παίρνει μέτρα για να εμποδίσει τη «δράση» παιδόφιλων χρηστών

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα YouTube: σε πολλά βίντεο που αναρτούν ανήλικοι, στα οποία συνήθως επιδίδονται σε δραστηριότητες όπως χορός ή γυμναστική, εμφανίζονται σχόλια ερωτικού περιεχομένου από χρήστες που επιχειρούν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά.

Την Πέμπτη, εκπρόσωποι της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να σταματήσει τη δράση των επίδοξων «αρπακτικών»:

Ειδικότερα, ξεκινώντας από την τρέχουσα εβδομάδα, η ομάδα υποστήριξης του YouTube θα απενεργοποιούν τελείως τη δυνατότητα σχολιασμού σε βίντεο ανηλίκων όπου έχουν αναρτηθεί σχόλια ερωτικού ή επικίνδυνου περιεχομένου.

Επιπλέον η εταιρεία ανήγγειλε επίσης διάφορες αλλαγές στη δημιουργία και προβολή περιεχομένου, μετά την πρόσφατη κριτική που δέχτηκε για ανάρμοστες διαφημίσεις και μηνύματα που συνοδεύουν βίντεο παιδιών. Θα εκδώσει παράλληλα μια νέα σειρά οδηγιών και περιορισμών για τα βίντεο που μπορούν να αναρτούν ανήλικοι χρήστες.

(Με πληροφορίες από The Verge, φωτογραφία: AP / Danny Moloshok)

Keywords
Τυχαία Θέματα