Το 2018 «σκεπάζει» την υφήλιο | Άλλαξε χρόνο η Αυστραλία με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα

Το 2018 έχει ήδη… ανατείλει σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και σε νησιά του Ειρηνικού, που ήδη σήμαναν έναρξη του πλανητικού «μαραθώνιου» των εορταστικών εκδηλώσεων για το νέο έτος.

Λόγω της διαφοράς ώρας, το Σίδνεϊ ήταν στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε το 2018, με 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στις όχθες του εμβληματικού κόλπου της για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων αυτή την ωραία καλοκαιρινή βραδιά.

Το

θέαμα περιελάμβανε φέτος εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων στα χρώματα του ουράνιου τόξου για να γιορτασθεί η νομιμοποίηση τον Δεκέμβριο του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου έπειτα από μια εθνική διαβούλευση που έδειξε πως η μεγάλη πλειονότητα των Αυστραλών υποστηρίζει αυτή τη μεταρρύθμιση.

«Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αποχαιρετίσουμε το 2017, τη χρονιά που τέσσερις κάτοικοι του Σίδνεϊ στους πέντε φώναξαν ‘ναι’ στην ισότητα όσον αφορά τον γάμο», δήλωσε η δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, η Κλόβερ Μουρ.

Για μια ακόμα φορά πάντως οι Ασυτραλοί απέδειξαν ότι είναι αξεπέραστοι στα πυροτεχνήματα, χαρίζοντάς μας μαγευτικές εικόνες

20 δευτερόλεπτα του θεάματος των πυροτεχνημάτων ήταν έργο ενός από τα διασημότερα «παιδιά» του Σίδνεϊ, του ηθοποιού Χιου Τζάκμαν, ο οποίος σχεδίασε το κομμάτι αυτό σε χρώματα χρυσό και ασημί μαζί με τον Φορτουνάτο Φότι, τον επικεφαλής της εταιρείας που φωταγωγεί κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς με πυροτεχνήματα τον κόλπο του Σίδνεϊ.

Όλα αυτά κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μελβούρνη.

Εντυπωσιακές εικόνες και από την Νέα Ζηλανδία – Το παράδοξο των νησιών Σαμόα

Ο πύργος του Όκλαντ στην Νέα Ζηλανδία για ακόμα μια φορά έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες, αφού από εκεί εκτοξεύθηκαν εκατοντάδες βεγγαλικά κάνοντας την νύχτα μέρα.

Το ίδιο συνέβη και στα νησιά Σαμόα, Τόνγκα και Κιριμπάτι. Το πολύ ενδιαφέρον της όλης φάσης, είναι πριν 6 μόλις χρόνια η Σαμόα αποφάσισε να… μετακινηθεί στην δυτική ζώνη ώρας, ώστε να υποδέχεται πρώτη τον νέο χρόνο!

Έτσι άφησε πίσω της την Αμερικανική Σαμόα, που αν και βρίσκεται μόλις μία ώρα απόσταση με το αεροπλάνο, αλλάζει τον χρόνο 12 ώρες μετά, η τελευταία στην υφήλιο.

πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα