Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν δεν τρώτε υδατάνθρακες

Για τη γρήγορη απώλεια βάρους μια χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Αλλά αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος και παράλληλα να είστε υγιείς και ενεργητικοί, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Το να εξαλείψει κανείς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή του θα έχει επιπτώσεις στις διατροφικές ανάγκες του σώματός του, θα τον αποστραγγίξει από ενέργεια, θα τον αποθαρρύνει, θα του ρίξει τη διάθεση και θα τον κάνει να ψάχνει απεγνωσμένα για ένα… κουλούρι!

Ο John McDougall, μέλος της συμβουλευτικής Επιτροπής Ιατρών,

για Υπεύθυνη Συνταγογράφηση, εξηγεί ότι οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων, μπορεί να οδηγήσουν, σε αλλαγή του μεταβολισμού, όπως συμβαίνει, κατά τη διάρκεια σοβαρών ασθενειών και να προκαλέσουν κόπωση, ναυτία και απώλεια όρεξης.

Οι διατροφολόγοι και οι ειδικοί της ιατρικής συνεχίζουν να συζητούν τις επιδράσεις της δίαιτας, στην υγεία, αναφέροντας, πολλές αποδείξεις ότι άτομα με διατροφή, υψηλή σε λιπαρά και χαμηλή σε υδρογονάνθρακες, απειλούνται, από αρτηριοσκλήρυνση, καρδιακή προσβολή, καρκίνο του εντέρου και νεφροπάθεια.

Οι έρευνες δείχνουν, επίσης, ότι ακόμα και ένα μόνο γεύμα, με πολλά λιπαρά, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου, αμέσως μετά το γεύμα. Μια καλύτερη προσέγγιση είναι να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να τρώνε τροφές, που προωθούν και το ιδανικό βάρος και την υγεία.

Δηλαδή, να ακολουθούν δίαιτες, με περιεκτικότητα υψηλή σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε λιπαρά. Για παράδειγμα, τα άτομα, που τρέφονται περισσότερο με ρύζι, πλούσιο σε υδρογονάνθρακες και με λαχανικά, στην Ασία, δε διατρέχουν σχεδόν κανένα κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη ή διαφόρων μορφών καρκίνου.

Η έλλειψη υδατανθράκων προκαλεί συμπτώματα όπως αίσθημα κόπωσης και ζάλη, ενώ μπορεί να υπάρξει και δυσκοιλιότητα, λόγω της χαμηλής πρόσληψης φυτικών ινών.

newmoney/gr

Keywords
Τυχαία Θέματα