Τι θα φάμε σήμερα; Καλαμάρια γεμιστά με φέτα

Ένα εξαιρετικό πιάτο που συνδυάζει τα καλαμάρια με φέτα και σάλτσα μουστάρδας. Συνοδέψτε με μία μεγάλη, δροσερή σαλάτα

Μερίδες:4Χρόνος προετοιμασίας:25′Χρόνος μαγειρέματος:30′Έτοιμο σε:60Υλικά

1.200γρ. καλαμάρια μέτριου μεγέθους
1 φλιτζάνι τυρί φέτα, τρίμμα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
1

κρόκο αβγού
½ ποτήρι κρασί λευκό
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το ψήσιμο και τη σάλτσα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα καλαμάρια, τα πλένετε και κόβετε τα πλοκάμια τους.

Φτιάχνετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο, για 2 λεπτά.

Τα ρίχνετε σε μπολ και αφού κρυώσουν λίγο προσθέτετε το μαϊντανό, τα ψίχουλα και τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ρίχνετε τον κρόκο του αβγού και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Φτιάχνετε τα καλαμάρια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Γεμίζετε με το μίγμα τα καλαμάρια και τα κλείνετε στην άκρη με μια οδοντογλυφίδα.

Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και αραδιάζετε τα καλαμάρια στη σειρά, φροντίζοντας να βρίσκεται ψηλά το σημείο που είναι κλεισμένο με την οδοντογλυφίδα, ώστε να μη χυθεί η γέμιση στο ταψί κατά το ψήσιμο. Ραντίζετε τα καλαμάρια με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και όχι να ξεροψηθούν, γιατί θα σκληρύνουν.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το ζουμί του ταψιού με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και χτυπάτε καλά για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Περιχύνετε τα καλαμάρια με λίγη από τη σάλτσα και την υπόλοιπη τη σερβίρετε ξεχωριστά σε ένα μπολ.

olivemagazine.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα