Τι δείχνουν οι έρευνες για τους χωρισμένους άντρες;

Κάθε χωρισμός έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, όμως κατά μέσο όρο –και πάντα σύμφωνα με έρευνες- φαίνεται πως το καλό για τους χωρισμένους άντρες είναι ότι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τις διαζευγμένες γυναίκες, αλλά ταυτόχρονα γκρινιάζουν πολύ περισσότερο μετά το χωρισμό!

Αυτό υποστηρίζει έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Σπουδών, που μελέτησε την οικονομική κατάσταση 14.000 διαζευγμένων ανδρών και γυναικών το διάστημα 2001-2006.

Σύμφωνα με τη μελέτη το εισόδημα των χωρισμένων ανδρών αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 24% σε διάστημα πέντε ετών από το διαζύγιο ενώ

το αντίστοιχο ποσοστό για τις χωρισμένες γυναίκες είναι μόλις 1,8%. Την ίδια στιγμή το 10 % των ανδρών έκανε παράπονα για την οικονομική του κατάσταση μετά το διαζύγιο και μόνο το 4% των διαζευγμένων γυναικών.

«Συνήθως οι άνδρες έχουν την τάση μετά από ένα διαζύγιο να γκρινιάζουν γενικώς και όχι μόνο για τα οικονομικά», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Μάθιου Γκρέι και συμπλήρωσε: «αν σκεφτεί βέβαια κανείς ότι στο 88% των διαζυγίων η μητέρα είναι αυτή που αναλαμβάνει την κηδεμονία των παιδιών, είναι λογικό οι χωρισμένοι πατεράδες να νιώθουν άσχημα και να παραπονιούνται».

Πηγή: faysbook.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα