Θλίψη στον εμπορικό κόσμο της Κρήτης – Πέθανε ο Μανώλης Σταματογιαννάκης

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Μανώλης Σταματογιαννάκης

Προδομένος από την ταλαιπωρημένη του καρδιά, έσβησε στον ύπνο του, γεμίζοντας βαθιά οδύνη και στεναχώρια την οικογένεια του και την τοπική κοινωνία της οποίας ήταν ιδιαίτερα δραστήριο μέλος.

Ο Μανώλης ήταν ο πρωτότοκος γιος ενός από τους σημαντικότερους κρητικούς καλλιτέχνες, του Γεράσιμου Σταματογιαννάκη και της Στέλλας.

Μεγαλωμένος και γαλουχημένος από την οικογένεια του με τις αρχές της Κρητικής παράδοσης, λεβέντης

στη μορφή και την ψυχή, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του εμπορίου μαζί με τη μητέρα του Στέλλα, διευθύνοντας την οικογενειακή επιχείρηση ρούχων στην οδό Τσουδερών, στην καρδιά της παλιάς πόλης.

Ο Μανώλης ήταν ανήσυχο και δραστήριο πνεύμα στο χώρο του εμπορίου. Κέρδισε γρήγορα το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων και των συμπολιτών και ήταν πρωτεργάτης στις προσπάθειες του Εμπορικού συλλόγου Ρεθύμνου.

Για πολλά χρόνια εκλεγμένος στη διοίκηση πρωτοστάτησε σε πολλές δράσεις με στόχο την πρωτοπορία στην αγορά του τόπου μας.

Λεβέντης και γνήσιος κρητικός ξεχώριζε για το παράστημα του και τα αγνά του χαρακτήρα του.

Με την αγαπημένη του Αλεξάνδρα Τζανουδάκη, δικηγόρο, δημιούργησαν μια ζηλευτή οικογένεια, καρπός της οποίας είναι ο μοναχογιός του Γεράσιμος.

Δυστυχώς, η ωραία του καρδιά τον πρόδωσε και έφυγε πολύ νωρίς.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Μανώλη Σταματογιαννάκη θα γίνει αύριο Παρασκευή στη γενέτειρα του Ακούμια Αγίου Βασιλείου σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

Ψήφισμα εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος Ρεθύμνου για το θάνατο του Μανώλη Σταματογιαννάκη.

Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

“Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, πραγματοποίησαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 , μετά το θλιβερό άκουσμα του αιφνίδιου θανάτου του Εμμανουήλ Γ. Σταματογιαννάκη. Υπήρξε σημαντικό μέλος για πολλά χρόνια στον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, με τις ιδέες και τις δράσεις του κερδίζοντας τον εκτίμηση των συμπολιτών του. Ιδιαίτερα δραστήριος και πρωτοπόρος στον χώρο του εμπορίου μαζί με την μητέρα του, διεύθυνε την οικογενειακή επιχείρηση ρούχων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και αποφασίστηκε να κατατεθεί χρηματικό ποσό στη μνήμη του, αντί στεφάνων, για φιλανθρωπικούς σκοπούς”.

The post Θλίψη στον εμπορικό κόσμο της Κρήτης – Πέθανε ο Μανώλης Σταματογιαννάκης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα