Τα αποφθέγματα των ζωδίων | Ποιες είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές φράσεις τους;

Πόσες είναι οι φορές που ακούμε κάτι και μας κάνει ένα κλικ μέσα μας, σαν να μας αντιπροσωπεύει στο έπακρον; Πόσες φορές διαβάσαμε κάποιες φράσεις και σκέψεις άλλων και νιώσαμε απόλυτη ταύτιση και πόσες φορές δεν αισθανθήκαμε πως αυτό θα μπορούσαμε να το είχαμε πει εμείς;

Η αισθητήρια δύναμη που μας ωθεί να ενθουσιαστούμε, να ταυτιστούμε, να προβληματιστούμε, να συλλογιστούμε επάνω σε μια ρήση, ξεκινά από τις ιδιότητες του ζωδίου μας, αλλά και τη θέση της Σελήνης μας σε ένα ζώδιο.

Παρακάτω επιλέχθηκαν κάποιες αντιπροσωπευτικές φράσεις, που αν δεν αναγνωρίσετε για το ζώδιό σας, ψάξτε

μήπως σε αυτές ανταποκρίνεται η Σελήνη σας.

Κριός «Δεν είναι αποτυχία να μην πετύχεις αυτό που σκόπευες. Αποτυχία είναι το να μην ξαναπροσπαθήσεις».
Με αυτή την ανώνυμη φράση, ο υπερδραστήριος Κριός, αισθάνεται πως μόνο ότι δεν θέλουμε δεν γίνεται, ανανεώνοντας το πείσμα του, για την επόμενη δραστική κίνηση.

Ταύρος «Η ζωή είναι ένα ένδυμα. Όταν είναι λερωμένο το καθαρίζουμε, όταν τρυπήσει το μπαλώνουμε, αλλά μένει κανείς ντυμένος όσο πιο πολύ μπορεί!»
Ο Ταύρος ακούει τη φράση του Honoré de Balzac και την υιοθετεί σαν το βούτυρο στο ψωμί του. Παραμένοντας αφοσιωμένος και αμετακίνητος στα κεκτημένα του, προσπαθεί να τα διαφυλάξει σαν ξεχασμένο μαργαριτάρι σε στρείδι.

Δίδυμοι «Όταν οι ιδέες αποτυγχάνουν, οι λέξεις μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες»
Η φράση αυτή του Goethe (Γκαίτε) μπορεί να κάνει έναν Δίδυμο να σκαρφιστεί τα πιο επικοινωνιακά τερτίπια, ώστε να αποδείξει στον εαυτό του και τους άλλους πως ο χαρακτηρισμός «πολυμήχανος», του ανήκει δικαίως.

Καρκίνος «Όσο ζουν οι γονείς σου μην ταξιδεύεις μακριά. Αν όμως χρειαστεί να ταξιδέψεις, να ξέρουν τον προορισμό σου.» Κανείς δεν θα συγκινηθεί περισσότερο με αυτή τη φράση του Κομφούκιου, από έναν Καρκίνο, που είναι δεμένος με την οικογένεια σαν το δέντρο με τις ρίζες του, σκεφτόμενος πόσο θέλει να εξακολουθήσει να είναι!

Λέων Όποιος μας πρόδωσε δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ, επειδή υπήρξαμε η αιτία να γίνει προδότης.
Η περηφάνια και η αλαζονεία ενός Λέοντα, αναγνωρίζει στη φράση του Nicolás Gómez Dávila, το Λιονταρίσιο χαρακτηριστικό της υψηλής κατανόησης των νοημάτων και των πράξεων, της ανθρώπινης ύπαρξης.

Παρθένος «Καλό είναι να είσαι τυχερός, αλλά εγώ προτιμώ να είμαι ακριβής, γιατί έτσι, όταν θα έρθει η τύχη, θα είμαι έτοιμος».
Μόνο ένας Παρθένος θα μπορούσε να ακούσει αυτή τη φράση του Ernest Hemingway και να σπεύσει να ιεραρχήσει τις ανάγκες του, μην αφήνοντας περιθώρια στην τύχη να του πουλήσει εκδούλευση!

Ζυγός «Να είστε σταθεροί μα όχι ισχυρογνώμονες, θαρραλέοι μα όχι ταραχοποιοί, ελεύθεροι μα όχι απειθάρχητοι, ευαίσθητοι μα όχι ενθουσιώδεις.»
Είναι αλήθεια πως ένας Ζυγός μπορεί να ταυτιστεί πλήρως με τη φράση του Κόμη Ντε Μιραμπό, εφόσον δεν μπορεί να αρνηθεί εύκολα τίποτα, αλλά ούτε και να το πράξει. Η διπλωματία του τον κρατάει ουδέτερο, λατρεύοντας αυτή τη φράση.

Σκορπιός «Κυνικός είναι ο άνθρωπος που ξέρει την τιμή των πάντων και την αξία του τίποτα.»
Κανείς δεν θα μπορούσε να εκτιμήσει περισσότερο τη φράση του Oscar Wilde, από έναν Σκορπιό, που σέβεται τα όριά του και τις ανείπωτες ανησυχίες του. Ο Σκορπιός επιβιώνει πάντα, τη στιγμή που οι άλλοι πνίγονται στους χαρακτηρισμούς εναντίον του.

Τοξότης «Πάντα προτιμούσα την τρέλα των παθών από τη σοφία της αδιαφορίας».
Αυτή η φράση του Anatole France μπορεί να κάνει έναν Τοξότη να σηκωθεί όρθιος σε ένα κατάμεστο μαγαζί και να κάνει μια πρόποση κερνώντας όλους τους υπόλοιπους. Απλά και μόνο, για να εκπλήξει τη δηθενιά (όπως θα έλεγε), που έχει εντοπίσει γύρω του.

Αιγόκερως «Όταν πετύχει κανείς να σπάσει τον πάγο που κάθεται πάνω σε μερικές φύσεις, ξαφνιάζεται με την εσωτερική τους θερμότητα.»
Ένας Αιγόκερως εξιτάρεται με τη φράση του Λόρδου Βύρωνα, βρίσκοντας ανταπόκριση για την επιλογή του να παραχωρεί τμηματικά τον εαυτό του, ακόμα και αν αυτό εκλαμβάνεται σαν συναισθηματική τσιγγουνιά.

Υδροχόος «Ασήμαντοι άνθρωποι είναι εκείνοι που δέχονται τις απόψεις των άλλων, χωρίς να τις επεξεργάζονται οι ίδιοι.»
Για κάθε Υδροχόο που σέβεται τον εαυτό του, αυτή η φράση του Τολστόι, αποτελεί το ελιξίριο της δεοντολογίας και της θεωρίας του. Ο εγκεφαλικός ειδήμονας του ζωδιακού, υποκλίνεται στην αμφισβήτηση και την προτροπή, που περικλείεται σε αυτή τη φράση.

Ιχθύες
«Πιστεύω σε οτιδήποτε μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πιστεύω στις νεράιδες, τους δράκους, τα παραμύθια. Όλα υπάρχουν, ακόμα κι αν βρίσκονται στο μυαλό σας. Ποιος είπε ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν εκφράζουν την πραγματικότητα;»
Ένας Ιχθύς που ακούει αυτή τη φράση του John Lennon, εκτός του ότι σπεύδει να βάλει το «Imagine» όσο πιο δυνατά μπορεί, εκμεταλλεύεται και την ευκαιρία να αποδράσει για άλλη μια φορά, στον ιδεατό του παράδεισο.

astrology.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα