Συγκλονίζει νέα μαρτυρία από μέλος του «Γαύδος»: Αν δεν αντιδρούσαμε, θα μας βούλιαζε | Photos

Μέλος του πληρώματος περιγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα της σύγκρουσης με την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Γαύδος» έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι οι Τούρκου ήθελαν να βυθίσουν το πλοίο.

Μέλος του πληρώματος περιγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα της σύγκρουσης με την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια, το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας.

«Αν δεν αντιδρούσαμε, θα μας έβρισκε στη μέση του πλοίου και θα

μας βούλιαζε»

«Πιστεύαμε ότι το κάνει εκφοβιστικά και ότι θα σταματούσε. Δεν ήταν, άλλωστε, η πρώτη φορά που βλέπαμε τέτοιου είδους επιθετικότητα» φέρονται να έχουν πει σε δικούς τους ανθρώπους μέλη του πληρώματος του «Γαύδος», σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.«Βλέπουμε το τουρκικό σκάφος να έρχεται κατά πάνω μας. Πιστεύαμε ότι το κάνει εκφοβιστικά και ότι θα σταματούσε. Δεν ήταν, άλλωστε η πρώτη φορά που βλέπαμε τέτοιου είδους επιθετικότητα. Αυτό όμως δεν είχε ξαναγίνει. Όταν έφτασε στα 50-60 μέτρα από εμάς, ήμασταν πια σίγουροι ότι δεν μπλοφάρει. Δεν έκοψε ταχύτητα, δεν άλλαξε κατεύθυνση.

Ο καπετάνιος κατάλαβε ότι πρέπει να αντιδράσει άμεσα, όπως και έκανε. Ανέπτυξε ταχύτητα και το τουρκικό σκάφος μας χτύπησε στην πρύμνη. Αν δεν αντιδρούσαμε, θα μας έβρισκε στη μέση του πλοίου και θα μας βούλιαζε.Εκείνη την ώρα τρομάζεις, γιατί δεν ξέρεις μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν και τι εντολές έχουν πάρει», λέει το πλήρωμα για τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου στα Ίμια.

Τουρκικά ΜΜΕ: Η τουρκική ακταιωρός απλώς ακούμπησε το ελληνικό σκάφος

Τα τουρκικά ΜΜΕ με αναρτήσεις τους τουρκικές ιστοσελίδες αναπαράγουν το βίντεο με τον εμβολισμό του σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και υποστηρίζουν ότι το τουρκικό απλά «ακούμπησε του ελληνικό», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της τηλεόραση του Σκάï στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, τη βεβαιότητα ότι ήθελαν να βυθίσουν το ταχύπλοο του Λιμενικού εκφράζει ο καπετάνιος, πλωτάρχης Σπύρος Κρουστάλης, ενώ έμπειροι αξιωματικοί αναλύουν τις εικόνες από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνουν και αυτοί με τη σειρά τους τις προθέσεις των Τούρκων.

altsantiri.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα