Στον εισαγγελέα περίεργη υπόθεση τουριστικής δραστηριότητας με σκιές παρανομίας | Εμπλέκεται και μεγάλη κρητική επιχείρηση

Μια περίεργη υπόθεση «παρατουρισμού» (κατά το παρεμπόριο)με φουσκωτούς, μαχαίρια και ίσως μαύρο χρήμα ερευνούν τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο οι διωκτικές αρχές.

Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται Αιγύπτιοι, Πολωνοί και μια πασίγνωστη τοπική επιχείρηση, η οποία φαίνεται να δραστηριοποιείται και να συνδέεται μαζί τους, μισθώνοντας τα λεωφορεία της, παρά το γεγονός ότι οι διοικούντες της προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή κιόλας

να αποδείξουν ότι η σχέση τους με την υπόθεση είναι καθαρά συμπωματική.

Στις εξηγήσεις που φαίνεται να έχει δώσει εκπρόσωπος της εταιρίας η ανάμειξη της εταιρικής του δραστηριότητας γινόταν χωρίς οι ίδιοι οι διοικούντες να γνωρίζουν το τί ακριβώς είχαν στήσει οι Αιγύπτιοι εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες τα πλοκάμια του φερόμενου ως κυκλώματος φαίνεται να ξεκινούν από τα αεροδρόμια της Πολωνίας εκεί όπου οι Αιγύπτιοι μοίραζαν φυλλάδια, συστήνοντας στους ταξιδιώτες προς Κρήτη και πιθανόν αντίστοιχα προς τη λοιπή Ελλάδα, να αγοράζουν εκδρομές και ίσως λοιπές τουριστικές υπηρεσίες από τους κατά τόπους συνεργάτες τους στην Κρήτη κι όχι από τους επίσημους συνεργάτες των tour operators.

Έπειτα από παρακολούθηση και αναφορές που υπήρξαν προς τους θιγόμενους, χθες άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του νήματος όταν κρητικός επιχειρηματίας αποκάλυψε μετά από συγκεκριμένο επεισόδιο τη δράση του φερόμενου κυκλώματος.

Αφού η κατάσταση σχεδόν εκτροχιάστηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές, με φουσκωτούς να απειλούν τη πλευρά του ντόπιου επιχειρηματία επενέβη η αστυνομία, με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να εντοπίζουν ακόμη και μαχαίρι στο αυτοκίνητο των «φουσκωτών», ενώ έγιναν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

Στις 12:00 σήμερα το μεσημέρι οι φερόμενοι ως δράστες θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα και η υπόθεση φαίνεται να παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα οι φορείς του τουρισμού της Κρήτης φαίνεται να είναι ανάστατοι με το περιστατικό ενώ εξαπολύουν μύδρους και για την μεγάλη και γνωστή τοπική επιχείρηση που φαίνεται να συνεργαζόταν μαζί τους.

Πηγή: holidaynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα