Σκάνδαλο Αυγενάκη με το Κολυμβητήριο Χανίων, ξαναπληρώνει υφιστάμενες μελέτες!

Ο ελληνικός λαός ξαναπληρώνει υπερκοστολογημένα μελέτες, οι οποίες ήδη υπάρχουν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης πανηγυρίζει για έργα που προχωρούν με «ταχύτατους» ρυθμούς, ενώ θα έπρεπε να είχαν ήδη αποπερατωθεί σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου…

Λίγες ημέρες αφότου ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλεσε δημοσίως τους Χανιώτες κομπλεξικούς (χωρίς ποτέ να έχει ανακαλέσει και να έχει ζητήσει συγγνώμη) και συγκεκριμένα στις 24 του περασμένου Αυγούστου, ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προγραμματική σύμβαση με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

για την «Προετοιμασία της Επισκευής και αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», η οποία βέβαια σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου στις 9 Φεβρουαρίου 2021, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μήνες νωρίτερα με το έργο να είναι ήδη έτοιμο.

Το μείζον πρόβλημα εδώ όμως δεν είναι οι καθυστερήσεις, αλλά το γεγονός ότι κοστολογεί την υπομελέτη 1 με 55.800 ευρώ, ενώ αυτή υπάρχει ήδη στη διάθεση του ΕΑΚ Χανίων ήδη από το 2013!Το ΕΑΚ Χανίων το 2013, επί προεδρίας του Νίκου Χαζιράκη, νυν αντιδημάρχου Χανίων, είχε παραγγείλει τοπογραφικές μελέτες και αποτύπωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων για το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων, προκειμένου να προχωρήσει να η μελέτη πυρασφάλειας, χωρίς την οποία θα γινόταν άρση άδειας λειτουργίας της εγκατάστασης.

Πράγματι σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, ο οποίος είναι και ο νόμιμος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων και διαθέτει οικοδομική άδεια (748/1979) από την Πολεοδομία Χανίων προχώρησε η αποτύπωση και εκπονήθηκαν οι παραπάνω μελέτες.

Εδώ να σημειώσουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου ο Υφυπουργός άφησε υπόνοιες σχετικά με την νομιμότητα της εγκατάστασης, παρότι η σχετική πολεοδομική άδεια (την οποία παραθέτουμε) αφορούσε στην κατασκευή συμπληρωματικών εγκαταστάσεων (υπήρχε ήδη η 50άρα με αλμυρό νερό ακόμη), οι οποίες αφορούσαν στην κατασκευή δεξαμενών 25μ. και 12,5μ.

Η άδεια μάλιστα αυτή είχε εκδοθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Χανίων μετά από αίτηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Επίσης όλες οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Χανίων που αφορούν στο κολυμβητήριο Χανίων έχουν υπαχθεί στον Ν. 4178/13 με την ευθύνη της ΓΓΑ και ο κύριος Αυγενάκης όφειλε να το γνωρίζει.

Επί υπουργίας Κίμωνα Κουλούρη και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου του 1984 κατόπιν ιδιωτικού συμφωνητικού ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων παραχώρησε μέρος των εγκαταστάσεων του στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με την υποχρέωση να αναλάβει «να λειτουργεί συνέχεια και εύρυθμα τα Κολυμβητήρια, διαθέτοντας όλα τα ποσά που θα απαιτούνται για τη λειτουργία, τη συντήρηση και συμπλήρωση των εγκαταστάσεων». Προέβλεπε δε ότι «σε περίπτωση που από υπαιτιότητα της ΓΓΑ ή της Επιτροπής Διοίκησης, παραβιασθούν στο σύνολο τους ή και μεμονωμένα οι όροι του παρόντος, η χρήση των παραπάνω χώρων επανέρχεται αυτοδικαίως στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων».

Εδώ, είναι περιττό να σχολιάσει κανείς αν υπήρξε παραβίαση του συμφωνητικού από πλευράς ΓΓΑ, αναφορικά με το θέμα της συντήρησης. Δυστυχώς οι λέξεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν το μέγεθος της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το κολυμβητήριο, άλλωστε έχουν μιλήσει κατ΄ επανάληψη γι αυτό κορυφαίοι Χανιώτες αθλητές και αθλήτριες, όπως προσφάτως ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στο πόλο, Δημήτρης Σκουμπάκης και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση, Άννα Ντουντουνάκη.

Ας επιστρέψουμε όμως στο όχι και τόσο μακρινό 2013 και στις Αποτυπώσεις – Κατόψεις και το τοπογραφικό, τα οποία είχαν εκπονηθεί υπάρχουν και ισχύουν ακόμη, διότι έκτοτε δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και των οποίων το κόστος φέρεται να μην είχε ξεπεράσει τις 5.000 ευρώ, ενώ το τοπογραφικό είχε κοστίσει 1.200 ευρώ πλέον του ΦΠΑ (με συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87).

Αυτό για το οποίο πανηγυρίζει η ΓΓΑ, το οποίο υπάρχει ήδη έτοιμο και χοντρικά δεν είχε ξεπεράσει τα επτά χιλιάρικα ο κύριος Αυγενάκης το παρουσιάζει ως Υποέργο 1 και το κοστολογεί 55.800 ευρώ!

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι όταν πήγε μηχανικός του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για να ξανακάνει την μελέτη που υπήρχε ήδη ενημερώθηκε από υπάλληλο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ότι υπάρχει ήδη…

Τα αρχεία λοιπόν, υπάρχουν και μάλιστα σε επεξεργάσιμη μορφή DWG και ο κύριος Αυγενάκης όφειλε να το γνωρίζει αυτό. Ως μηχανικός τοπογραφίας, απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας, όφειλε να γνωρίζει ότι ένα κολυμβητήριο στο οποίο δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και διαθέτει μελέτη πυρασφάλειας διαθέτει αυτά που παρήγγειλε να ξαναγίνουν.

Και αν δεν είναι υπόλογος αυτοπροσώπως -που είναι λόγω ιδιότητας- είναι υπόλογος διότι η διοίκηση του ΕΑΚ που ο ίδιος διόρισε δεν τον ενημέρωσε ότι η υπομελέτη 1 υπάρχει έτοιμη, αν όχι στο σύνολο της κατά 90%, σχεδόν τσάμπα!

Πηγή: sdna.gr

The post Σκάνδαλο Αυγενάκη με το Κολυμβητήριο Χανίων, ξαναπληρώνει υφιστάμενες μελέτες! appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα