Σχολικά γεύματα: Πότε ξεκινούν και γιατί τα στερούνται μέχρι τώρα οι μαθητές στα Χανιά

Σχολικά γεύματα αναμένεται να διανεμηθούν για πρώτη φορά φέτος στα σχολεία των Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr

Τεράστια καθυστέρηση σημειώνεται φέτος στο πρόγραμμα «σχολικά γεύματα», το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, έναν μήνα μετά το ανοιγμα των σχολείων, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Το προγραμμα θεσμοθετήθηκε το 2016, για να

στηριχθούν οικογένειες που μαστίζονταν από την οικονομική κρίση αλλά και για να εισαχθούν στα σχολεία της χώρας πρότυπα υγιεινής διατροφής.

Μέχρι στιγμής, παρότι ο Δήμος Χανίων υπέβαλε κάθε χρόνο σχετικό φάκελο για ένταξη των σχολείων στο πρόγραμμα, δεν είχε δοθεί το «πράσινο φως», καθώς εμπόδιο στεκόταν το υψηλό ΑΕΠ του Δήμου, αφού το πρόγραμμα έχει στόχευση τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά περιοχές.

Ωστόσο φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr λόγω σχεδιαζόμενης διεύρυνσης του προγράμματος, εγκρίθηκαν 2.000 μερίδες για τα Χανιά ενώ ήδη έχει επιλεγεί ο ανάδοχος ερχολάβος που θα αναλάβει να παρασκευάζει τις μερίδες αυτές και να τις διανέμει στα σχολεία που θα επιλεγούν. Τα γεύματα θα διανέμονται την ώρα του σχολάσματος συσκευασμένα και τυποποιημένα σύμφωνα με ολες τις προδιαγραφές σε όλους τους μαθητές των σχολείων που θα ενταχθούν τελικά, ανεξαρτήτως οικογειακής οικονομικής κατάστασης και είτε μένουν στο προεραιτικό ολοήμερο πρόγραμμα είτε αναχωρούν.

Μέχρι στιγμής όμως, δεν φαίνεται καν να έχει προχωρήσει η διαδικασία επιλογής των σχολείων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, για την οποία θα ληφθούν υπόψη κοινωνικά κριτήρια, ενώ η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι σε αναμονή οδηγιών από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, στόχος του Υπουργείου είναι το πρόγραμμα να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, παρότι ο λόγος της καθυστέρησης παραμένει αδιευκρίνιστος.

zarpanews.gr

The post Σχολικά γεύματα: Πότε ξεκινούν και γιατί τα στερούνται μέχρι τώρα οι μαθητές στα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα