Ρότζερ Φέντερερ: Συγκλόνισε στο φινάλε της καριέρας του – Ξέσπασε σε κλάματα ο Ελβετός

Ο Ρότζερ Φέντερερ έπαιξε για τελευταία φορά τένις σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Ελβετός έκλεισε λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (24/9) την καριέρα του. Στην κατάμεστη «O2 Arena» του Λονδίνου αγωνίστηκε στο διπλό του Laver Cup μαζί με τον Ράφα Ναδάλ (για την Team Europe) κι έχασαν με 2-1 στο tie-break από τους Τζακ Σοκ και Φράνσις Τιαφό (Team World). Το αποτέλεσμα, όμως, είχε

μικρή σημασία.

The one, the only @rogerfederer. #LaverCup pic.twitter.com/DIudykDUNn

— Laver Cup (@LaverCup) September 23, 2022

Το παιχνίδι ήταν μια γιορτή ακόμη πριν από το πρώτο σερβίς. Ήταν η τελευταία παράσταση ενός αθλητή που άλλαξε το σπορ που αγάπησε. Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε 20 Grand Slam τίτλους στα 24 χρόνια της καριέρας του και στα 41 του έχοντας ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς και χειρουργεία ανακοίνωσε το «αντίο» του. Πλέον, μπαίνει κι επίσημα στο πάνθεο όχι μόνο του τένις, αλλά ολόκληρου του αθλητισμού.

An emotional final farewell.#LaverCup | @rogerfederer pic.twitter.com/lSZb9KfvbN

— Laver Cup (@LaverCup) September 23, 2022

Το κοινό είχε γεμίσει τις εξέδρες από νωρίς καθώς δεν ήθελε να χάσει ούτε… λεπτομέρεια από μια ιστορική στιγμή. Όταν ο Φέντερερ μπήκε στην πίστα αποθεώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο.

Το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε με τον Φέντερερ και τον Ναδάλ να επικρατούν με 6-4. Υπήρξαν στιγμές που ο «βασιλιάς» γύρισε το… χρόνο πολύ πίσω κι έκανε απίθανα πράγματα με τη ρακέτα στο χέρι – όπως όταν πέρασε την μπάλα από την σχισμή που υπάρχει ανάμεσα στο στύλο και στο δίχτυ.

There’s a first for everything #LaverCup | @rogerfederer pic.twitter.com/ToNEwy0lId

— Laver Cup (@LaverCup) September 23, 2022

A work of doubles art.#LaverCup | @RafaelNadal | @eurosport pic.twitter.com/DcQ5bs850m

— Laver Cup (@LaverCup) September 23, 2022

Welcome to the blue wall.@rogerfederer x @RafaelNadal #LaverCup | @eurosport pic.twitter.com/s5PqamHCbq

— Laver Cup (@LaverCup) September 23, 2022

Dazzling doubles.#LaverCup | @eurosport pic.twitter.com/SYRENHMdjZ

— Laver Cup (@LaverCup) September 23, 2022

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν εξίσου καλή. Οι Σοκ και Τιαφό αντέδρασαν. Ισοφάρισαν το δεύτερο σετ με 7-6 (7-2) και στο tie-break επιβλήθηκαν με 11-9.

Team World triumphs in the doubles.

The moment @JackSock92 and @FTiafoe defeat Roger Federer and Rafael Nadal.#LaverCup pic.twitter.com/aHLDM4GCij

— Laver Cup (@LaverCup) September 23, 2022

«Είναι γιορτή για μένα, εγώ απλά ήμουν χαρούμενος που έπαιζα τένις» – Συγκινημένος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έκλαψε ο Ράφα Ναδάλ

Έπειτα, όμως, άρχισε η συγκίνηση. Στο video wall έπαιζαν στιγμιότυπα από την καριέρα του και κοιτάζοντάς τα ο Ρότζερ Φέντερερ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του. Το ίδιο, όμως, ίσχυε και για όσους βρίσκονταν στις εξέδρες, αλλά και για τα άλλα μέλη της Team Europe που είχαν την τιμή να μοιραστούν αυτές τις στιγμές μαζί του.

All the Fedal feelings.#LaverCup pic.twitter.com/WKjhcADFoe

— Laver Cup (@LaverCup) September 24, 2022

Ο Ράφα Ναδάλ, ο Νόβακ Τζοκοβιτς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Άντι Μάρεϊ, ο Ματέο Μπερετίνι, ο Κάμερον Νόρι κι ο Κάσπερ Ρουντ, ήταν βουρκωμένοι. Για άλλους ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ένας αντίπαλος, αλλά κι ο άνθρωπος που τους ώθησε να γράψουν ιστορία, να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους – ο φάρος που έδειχνε το δρόμο. Για άλλους ήταν το είδωλο, ο λόγος που έγιναν επαγγελματίες, όπως παραδέχθηκε ο Τσιτσιπάς. Συγκινημένη ήταν και η Μίρκα, η σύζυγός του.

If there’s one thing you watch today, make it this.#LaverCup | @rogerfederer pic.twitter.com/Ks9JqEeR6B

— Laver Cup (@LaverCup) September 23, 2022

«Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να αντέξω…», είπε με τα συναισθήματα να τον κατακλύζουν. «Ήταν μία σπουδαία μέρα. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευτυχισμένος κι όχι λυπημένος που φεύγω. Έκανα τα πάντα τελευταία φορά. Δεν είχα στρες και χαίρομαι που έπαιξα το ματς. Το να παίζω με τον Ράφα και να έχω τόσους θρύλους εδώ στο αντίο μου είναι εκπληκτικό. Είναι ωραίο που βρίσκονται εδώ ο Νόβακ (σ.σ. Τζόκοβιτς) κι ο Άντι (σ.σ. Μάρεϊ). Δεν ήθελα να είμαι μόνος στο τελευταίο μου ματς. Άλλωστε, πάντοτε έβλεπα τον εαυτό μου ως ομαδικό παίκτη», συνέχισε ο Ρότζερ Φέντερερ.

«Είναι γιορτή για μένα και σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. Εγώ ήμουν απλά χαρούμενος που έπαιζα τένις. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έκανα μια τέτοια καριέρα», συμπλήρωσε κι ο κόσμος έκλαιγε και χειροκροτούσε μαζί, ενώ έβλεπε αυτόν τον τεράστιο αθλητή να «λυγίζει» και να ξεσπά σε λυγμούς. Κι αυτό ήταν το τέλος του Ρότζερ Φέντερερ ως επαγγελματίας τενίστας.

 newsbeast.gr

The post Ρότζερ Φέντερερ: Συγκλόνισε στο φινάλε της καριέρας του – Ξέσπασε σε κλάματα ο Ελβετός appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρότζερ Φέντερερ, Συγκλόνισε, – Ξέσπασε, Ελβετός,rotzer fenterer, sygklonise, – xespase, elvetos