«Πύρινη κόλαση» η Αρχαία Ολυμπία: Καίγονται σπίτια – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους | Videos

| Videos

Εντολή να εκκενωθούν προληπτικά η Αρχαία Ολυμπία και η κοινότητα Μιράκα, έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Πυροσβεστική, λόγω των δύο πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή της Ηράκλειας και της Μιράκα.

Νωρίτερα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για ύπαρξη εγκλωβισμένων σε ένα στάβλο στο Πελόπιο, οι οποίοι όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Λίγο μετά την εντολή της Πυροσβεστικής ακολούθησε και μήνυμα μέσω του 112 για να

εκκενωθεί ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Αρχαία Ολυμπία εκκενώστε τώρα προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».



Νωρίτερα το μήνυμα του αριθμού εκτάκτου ανάγκης του 112 ζητούσε την εκκένωση προς Πύργο (μέσω της Ε.Ο Τρίπολης – Ολυμπίας) και των κατοίκων Πλατάνου, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέου, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

Διακόπηκε, επίσης σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από το 124ο χιλιόμετρο έως το 130ο χιλιόμετρο, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ηράκλειας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.



Πηγή: kathimerini.gr

The post «Πύρινη κόλαση» η Αρχαία Ολυμπία: Καίγονται σπίτια – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους | Videos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα