Προβολή της Κρήτης στη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τουρισμού στη Γαλλία

Η Κρήτη παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των γάλλων τουριστών, όπως διαπιστώθηκε στην διεθνή έκθεση τουρισμού «IFTM TOP RESA 2017», τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματιών του τουρισμού στη Γαλλία, που πραγματοποιήθηκε για 39η χρονιά στον εκθεσιακό χώρο «Port de Versailles» στο Παρίσι.

Η γαλλική αγορά, όπως έγινε γνωστό, τα τελευταία χρόνια έχει δείξει μεγάλες αυξητικές τάσεις και κατατάσσεται

τρίτη κατά σειρά σε δυναμική σύμφωνα με τις αφίξεις στα αεροδρόμια της Κρήτης και το 2017. Η Ελλάδα παράλληλα κερδίζει τις καρδιές των Γάλλων ταξιδιωτών, αποτελώντας ένα ασφαλή, ποιοτικό και κυρίως αγαπημένο προορισμό διακοπών για τους Γάλλους. Συγκεκριμένα από πέμπτη χώρα σε αναχωρήσεις τα προηγούμενα χρόνια, το 2017 η Ελλάδα καταγράφηκε ως η δεύτερη χώρα ως τουριστικός προορισμός για τη Γαλλική αγορά.

Οι ενδείξεις όσον αφορά στην περίοδο 2018 είναι πολύ θετικές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κορυφαίων τουριστικών πρακτόρων της Γαλλίας, οι οποίοι αναμένουν και πάλι αύξηση διψήφιου ποσοστού.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δημήτρης Μιχελογιάννης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος δήλωσε: «Η Γαλλική αγορά για άλλη μια φορά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κρήτη, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των Γάλλων ταξιδιωτών στο νησί μας. Η διψήφια αύξηση σε αφίξεις του 2017, αναμένεται να επαναληφθεί για το 2018, ενώ βασικό πλεονέκτημα των Γάλλων επισκεπτών είναι η μεγάλη διάρκεια της περιόδου πτήσεων τους, από αρχές του Απρίλη μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη, δίνοντας μεγάλες ανάσες στην τοπική αγορά στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου, όταν την έχει πραγματική ανάγκη».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνος Τσέγας, η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ στο Παρίσι κα Δήμητρα Βοζίκη, πλήθος εκπροσώπων ταξιδιωτικών οργανισμών, αεροπορικών εταιρειών και δημοσιογράφοι.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα