Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Δεν εφησυχάζουμε μέχρι την οριστική παραχώρηση

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ένσταση επί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χανίων», σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «διαβάζοντας μάλιστα τις τελευταίες ειδήσεις για την πρόθεση παραχώρησης του στρατοπέδου από το ΥΠΕΘΑ στο Δήμο, δεν εφησυχάζουμε μέχρι να παραχωρηθεί οριστικά αλλά

και να χαρακτηριστεί ολόκληρος ο χώρος ως αστικό πράσινο προς το συμφέρον των δημοτών κάτι που εξ άλλου αποφάσισε ομόφωνα τέσσερις φορές και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Εκτιμούμε ότι η μαζική κατάθεση ένστασης θα επιτείνει την απαίτηση για δημιουργία χώρου πρασίνου.
Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 12/2/2018 και ώρα 19,30 στην αίθουσα του ΤΕΕ Νεάρχου 23 (ισόγειο).

Στην εκδήλωση εκτός από τη συλλογή υπογραφών για την ένσταση, θα γίνει και παρουσίαση του θέματος «δίκτυο ανοικτών και πράσινων χώρων, μια εν δυνάμει καθημερινή ιστορία» από την ομάδα «ενοποίησης ανοικτών και πράσινων χώρων» Δήμου Χανίων, ΤΕΕ/ΤΔΚ-ΣΑΧ.
Θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για το θέμα της οριστικής παραχώρησης και η αποτίμηση όλων των μέχρι σήμερα εξελίξεων αλλά και νέα εκδήλωση για το σοβαρό ζήτημα της μελλοντικής «αξιοποίησης» του χώρου.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα