Πρωτάρηδες γονείς: Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν

Οι περισσότεροι νέοι γονείς υποδέχονται στον κόσμο το μωράκι τους με άγχος, το οποίο πολλές φορές δεν τους επιτρέπει να απολαύσουν μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους. Το εν λόγω άγχος γίνεται η κινητήρια δύναμη ώστε να κάνουν χαρακτηριστικά λάθη. Αλήθεια, ποια είναι τα κοινά λάθη που κάνουν οι πρωτάρηδες γονείς κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής του μικρού τους;

Είστε συνεχώς σε πανικό. «Μήπως το μωρό μου δεν έχει φάει;» «Μήπως κλαίει περισσότερο από άλλα βρέφη;» «Μήπως

πονάει;» Δεκάδες σκέψεις περνούν από το μυαλό σας και άγχος κυριεύει την καθημερινότητά σας. Προσπαθήστε να ηρεμήσετε και διευθετήστε τακτικά ραντεβού με τον παιδίατρό σας ώστε να καθησυχάζει τυχόν έγνοιες σας.

Ξυπνάτε το μωρό σας για το θηλάσετε. Το να ξυπνάτε το μωρό σας ειδικά τον πρώτο μήνα μόνο και μόνο για να το θηλάσετε είναι μια λανθασμένη τακτική. Συνήθως μετά τις έξι πρώτες εβδομάδες, ο διατροφικός ρυθμός του μωρού σας σταθεροποιείται και ξυπνά ώστε να φάει. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το σωματικό βάρος του παιδιού σας. Εάν το μωρό σας είναι απόλυτα υγιές και τρέφεται κανονικά κατά τη διάρκεια της μέρας, δεν χρειάζεται να το ξυπνήσετε για να το ταΐσετε.

Ξεχνάτε την στοματική υγιεινή του μωρού σας. Συχνά, οι γονείς δεν ασχολούνται με την στοματική υγιεινή του βρέφους τους αφού αυτό δεν έχει ακόμα δόντια. Όλοι οι γονείς ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού οφείλουν να σκουπίζουν απαλά τα ούλα του μωρού τους.

Σχηματίζετε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τον ύπνο του. Πολλοί γονείς θεωρούν πως εάν αφήσουν το μωρό να κουραστεί κατά τη διάρκεια της μέρας (χωρίς να κοιμηθεί) αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κοιμηθεί όλη νύχτα. Αυτή η τακτική είναι λανθασμένη. Ένα κουρασμένο μωρό δύσκολα κοιμάται τα βράδια. Προσπαθήστε να μην ακολουθείτε αυστηρά ωράρια ύπνου ιδιαίτερα κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού σας και φροντίστε ώστε το μωρό σας να κοιμάται όποτε αυτό… επιθυμεί.

«Πιέζετε» το μωρό σας να μιλήσει. Πολλοί γονείς αγχώνονται για το πότε θα μιλήσει το μικρό τους. Προσπαθήστε μέσα από τραγούδια, μέσα από εκφράσεις προσώπου ή μιμήσεις ζώων να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του μωρού σας ώστε σιγά – σιγά να πει τις πρώτες του λεξούλες.

Ξεχνάτε τον σύντροφό σας. Ειδικότερα τον πρώτο χρόνο, οι νέες μητέρες παραμελούν τον σύντροφό τους δίνοντας προτεραιότητα στη μητρότητα. Βρείτε χρόνο ο ένας για τον άλλο. Αφήστε το μωρό σας σε ένα κοντινό σας άτομο και βγείτε για λίγο ώστε γρήγορα ο έρωτας σας να αναβιώσει.

Πηγή: rizopoulospost.com

Keywords
Τυχαία Θέματα