Προσοχή με τα σκουπίδια στα Χανιά | Αποκλεισμένο το αμαξοστάσιο καθαριότητας από συμβασιούχους των Δήμων

Σε κατάληψη του οχηματοστάσιου που στεγάζονται τα απορριμματοφόρα του Δήμου, προχώρησαν το απόγευμα συμβασιούχοι Καθαριότητας των ΟΤΑ στα Χανιά.

Οι συμβασιούχοι, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν την είσοδο/έξοδο οχημάτων καθαριότητας

των Χανίων, που κατ’ αποτέλεσμα θα σταματήσει την αποκομμιδή των σκουπιδιών τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, καθώς όπως τόνισαν είναι αποφασισμένοι.

Από πλευράς του Δήμου Χανίων ανακοινώνεται ότι:
«Λόγω της πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων καθαριότητας των Δήμων,
παρακαλούνται οι δημότες και επιχειρηματίες του Δήμου Χανίων από σήμερα Δευτέρα 19 μέχρι και την Πέμπτη 22 Ιουνίου, να περιορίσουν τη ρίψη απορριμμάτων».Η πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού, Αθηνά Γιαννουλάκη τονίζει ότι «δεν θα βγει κανένα απορριμματοφόρο στο δρόμο, αν δεν ξεκαθαριστεί ότι δεν θα απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Να κάνει πράξη την υπόσχεσή του στους ανθρώπους αυτούς και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους Δήμους».

Λύση «εδώ και τώρα» ζητά ο συμβασιούχος στον Δήμο Χανίων Βαγγέλης Καρτάλης, ο οποίος όπως δηλώνει «έχω αφήσει την οικογένεια και τα παιδιά μου για να δουλέψω εδώ. Το εισόδημα μηδέν και η απόλυτη φτώχεια μας περιμένουν, αν δεν ξεκαθαριστεί η κατάσταση και δεν τηρηθεί η υπόσχεση του Υπουργού. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να δικαιωθούμε».

Στη διαμαρτυρία και τον αποκλεισμό της εισόδου συμμετείχαν εργαζόμενοι και από την ΔΕΔΙΣΑ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν ούτε αυτοί την κίνηση των οχημάτων καθαρισμού μέχρι την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να ξεκαθαριστεί απο πλευράς Υπουργείου τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζομένους.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν εκτός των άλλων, εργαζόμενοι στους Δήμους από την Παλαιόχωρα, τον Αποκόρωνα, τα Χανιά και των Πλατανιά.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα