Πρασοτηγανιά με χοιρινό και λουκάνικο

Η λατρεμένη πρασοτηγανιά με τη γλύκα των πράσων και την προσθήκη του λουκάνικου είναι ένα ιδανικό καθημερινό πιάτο, αλλά και ένα πεντανόστιμο μεζεδάκι. Απολαύστε το με πολίτικη λαχανοσαλάτα, ψωμί και λίγο λευκό κρασί. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο!

Υλικά

Μερίδες: 4-6

4-5 πράσα, κομμένα σε ροδέλες800 γρ. χοιρινό για τηγανιά300 γρ. λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες100 ml λευκό ξηρό κρασί½ κουτ. γλυκού θυμάρι½ κουτ. γλυκού ρίγανη100 ml ε.π. ελαιόλαδο2 λεμόνια, τον χυμόαλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Σε
ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 40 ml από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα πράσα, τα αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για περίπου 10’.Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι με χοντρό πάτο βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια δυνατή φωτιά, το χοιρινό από όλες τις πλευρές.Μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε τα λουκάνικα, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.Προσθέτουμε τα πράσα, το κρασί, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε την πρασοτηγανιά μέχρι να μείνει με το λάδι της.Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και αποσύρουμε.Σερβίρουμε την πρασοτηγανιά αμέσως με λαχανοσαλάτα.

olivemagazine.gr

The post Πρασοτηγανιά με χοιρινό και λουκάνικο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα