Πότε σχεδιάζεται να ανοίξει το click away – Η ημερομηνία «κλειδί» για τη Γ΄Λυκείου

Η καθυστερημένη έλευση του χειμώνα από τα μέσα της εβδομάδας εντείνει την νευρικότητα στην κυβέρνηση και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, καθώς κάθε εβδομάδα που περνάει, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι είναι από δύσκολο έως αδύνατο να γίνουν μακρόπνοοι σχεδιασμοί με το click away και το άνοιγμα της Γ΄Λυκείου να είναι στο τραπέζι.

Ταυτοχρόνως, όσο παρατείνεται το lockdown, μοιραία αυξάνονται οι πιέσεις από εμπορικούς κλάδους που έχουν «γονατίσει» αλλά και

από το οικονομικό επιτελείο που βλέπει μπροστά του δύσκολες μέρες.

Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, ο σχεδιασμός που εξέταζεται – υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι δεν θα ανατραπεί η σημερινή εικόνα κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων, είναι να αρχίσουν με μεγάλη προσοχή να γίνουν τα επόμενα βήματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, το πρώτο βήμα που εξετάζεται είναι να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η μέθοδος του clickaway. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου έχουν ήδη στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία του ζητούν να επανεξετάσει άμεσα τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το click away, αναδεικνύοντας την κρισιμότητα που έχει για τον εμπορικό κόσμο της χώρας η δεύτερη ευκαιρία των εκπτώσεων που ήδη ξεκίνησαν.

Στις σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι – αν και η Επιτροπή δώσει το πράσινο φως – να επιτραπεί το click away από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Πάντα υπό την προϋπόθεση ότι αυτή την εβδομάδα, τα κρούσματα θα συνεχίσουν τη σημερινή πορεία.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει την Παρασκευή και αν κρίνει ότι μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα, τότε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα το ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην περίπτωση μάλιστα, που το σχέδιο μπορεί να προχωρήσει, τότε είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης η παράταση της περιόδου των εκπτώσεων και πέραν της καθιερωμένης λήξης του.

Αν και αυτό το βήμα γίνει και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας συνεχίσει να είναι ανάλογη της σημερινής, τότε μία εβδομάδα αργότερα, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, είναι πιθανό να επανέλθουν στις τάξεις οι μαθητές της Γ΄Λυκείου.

Ολα αυτά, βέβαια, μέχρι στιγμής αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου. Διότι αν η σημερινή πορεία ανατραπεί, τότε τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κι όπως έλεγε κυβερνητικό στέλεχος, στην εποχή του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, η αίσθηση του χρόνου έχει πάρει άλλη διάσταση…

ieidiseis.gr

The post Πότε σχεδιάζεται να ανοίξει το click away – Η ημερομηνία «κλειδί» για τη Γ΄Λυκείου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα