Πώς να σώσεις ένα φαγητό που παραβγήκε πικάντικο

Όσο «φωτιά» κι αν έχει γίνει, πάντα υπάρχει τρόπος να θεραπεύσεις το επίπεδο του πικάντικου σε ένα πιάτο.

Αυτό μας λέει η Alejandra Ramos, δασκάλα μαγειρικής στη Νέα Υόρκη και ιδιοκτήτρια της μαγειρικής συμβουλευτικής φίρμας Alejandra Ramos Culinary & Lifestyle.

Τα γαλακτοκομικά μπορούν να βοηθήσουν πολύ, ισχυρίζεται, ιδιαίτερα η κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, αν μιλάμε για πικάντικες σούπες και σάλτσες.

Αν έχουμε κρέατα που έχουν βγει πολύ

καυτερά, μια καλή δόση από γιαούρτι θα μετριάσει το αποτέλεσμα στο στόμα. Ακόμα και το κατσικίσιο τυρί ή οποιοδήποτε κρεμώδες τυρί με έντονη γεύση θα εξουδετερώσουν τμήμα του πικάντικου.

Το ίδιο κάνουν και γλυκά ή όξινα συστατικά, περιορίζουν την πικάντικη επίγευση, μας λέει η σεφ Marlene Koch και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Eat More of What You Love».

Η ίδια προτείνει ένα μείγμα από 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή μέλι με 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι ή εσπεριδοειδή. Αυτός είναι ο πιο δραστικός τρόπος, εξηγεί, θα αλλάξει ωστόσο πολύ τη γεύση του πιάτου.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φαγητό μας, μπορούμε πάντα να το συνδυάσουμε με κάτι ήπιο γευστικά, όπως ρύζι, ζυμαρικά ή βραστές πατάτες.

newsbeast.gr

The post Πώς να σώσεις ένα φαγητό που παραβγήκε πικάντικο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα