Πολιτικοί γάμοι με «πιάτο»… τον Φάρο, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Παρά την αλλαγή στο νομικό πλαίσιο που επιτρέπει πλέον στους Δήμους να τελούν πολιτικούς γάμους και έξω από τα δημοτικά κτήρια, στα Χανιά ελάχιστα έχουν γίνει ως προς αυτό το θέμα που αποτελεί πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του γάμου και φορέων του τουρισμού.

«Να χρησιμοποιηθεί για τέλεση γάμων το νέο κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Λιμάνι. Στον δεύτερο και τρίτο όροφο θα μπορούν να γίνονται οι τελετές και το roof garden θα μπορεί να παραχωρείται -βάσει τιμοκαταλόγου- στο ζευγάρι για να οργανώνει τη δεξίωση»

προτείνει ο υπό παραίτηση πρόεδρος, Μιχάλης Βλαχάκης.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, εξήγησε πως ήδη έχει καταθέσει και γραπτώς την πρόταση αυτή, καθώς έχει αποκλειστεί πλέον το ενδεχόμενο εμπορικής αξιοποίησης του ακινήτου αφού υπάρχουν ανυπέρβλητα νομικά κωλύματα.

Συνεχίζοντας, εκτίμησε πως αυτή η δυνατότητα θα πολλαπλασίαζε τον αριθμό των πολιτικών γάμων, γι’ αυτό και θα έπρεπε να μεγαλώσει ο κατάλογος με τους αντιδημάρχους που θα μπορούν να εκτελούν χρέη τελετάρχη. Για τις δε παρεχόμενες υπηρεσίες, θα μπορούσε να καταρτιστεί συγκεκριμένος τιμοκατάλογος ώστε το ζευγάρι να οργανώνει το γεγονός όπως το επιθυμεί. Στο δε roof garden με την φανταστική θέα του Ενετικού Λιμανιού και του λιμενοβραχίονα με τον φάρο, θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν οι δεξιώσεις, με υπηρεσίες ιδιωτών για το catering, την διακόσμηση κοκ.

Αυτονόητο βέβαια πως μια τέτοια προοπτική θα προσέλκυε όχι μόνο τουρίστες αλλά και δεκάδες ζευγάρια από τα Χανιά που για την ώρα ψάχνουν να παντρευτούν σε άλλους δήμους ή νομούς.

Περιμένουμε λοιπόν από την Δημοτική Αρχή πριν το τέλος της θητείας της να προχωρήσει με αποφασιστικότητα ξεπερνώντας διάφορες γραφειοκρατίες και νοοτροπίες, συνεπής ως προς τις προεκλογικές τις εξαγγελίες και την μετεκλογική της ρητορική.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα