Πάνω από 4.000 άνθρωποι-μικροί και μεγάλοι-θα τρέξουν για καλό σκοπό στο Ημιμαραθώνιο Αρκαλοχωρίου

Πάνω από 4000 δρομείς από την Κρήτη την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού όλων των ηλικιών θα πάρουν μέρος στον ημιμαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου την Κυριακή 1η Οκτωβρίου αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για την ενασχόληση με τον μαζικό αθλητισμό με

στόχο την διάδοση του εθελοντισμού, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς.

Αυτό τονίστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης από τους συνδιοργανωτές του αγώνα –Περιφέρεια Κρήτης, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.), Δήμος Μινώα, Πολιτιστικοί σύλλογοι Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Βόννης, Γαλατά και θραψανού.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Μινώα-Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη, του εντεταλμένου συμβούλου αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκου Συριγωνάκη, του Προέδρου του συλλόγου ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Γιώργου Αλεβιζάκη, αθλητών, εκπροσώπων φορέων, εθελοντικών και κοινωνικών οργανώσεων έγινε εκτενής αναφορά στην διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου Κρήτης και στις διαστάσεις-μηνύματα που στέλνονται για την ενασχόληση με τον μαζικό αθλητισμό, τον εθελοντισμό, ευρύτερα την κοινωνική προσφορά.

Μεγάλος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Stoiximan, την οποία εκπροσώπησε ο υπεύθυνος χορηγιών της Κώστας Γαλανόπουλος, ενώ το παρόν έδωσαν επίσης γνωστοί μαραθωνοδρόμοι όπως, Κώστας Γκελαούζος, Νικόλας Φράγκου, Γιάννης Ζερβάκης, Γιώτα Βλαχάκη, Χρήστος Καλλίας και Ράνια Ρεμπούλη.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι θα είναι 21 χιλιόμετρα και για τέταρτη χρονιά θα γίνουν παράλληλοι αγώνες δρόμου ArkalochoriStreetRun 5χλμ – 10χλμ και 1000 μέτρων στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης.

Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν:

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: « Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός 4.000 άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρουν μέρος στον αγώνα, πρόκειται για μία εκπληκτική αθλητική διοργάνωση. Ευχαριστούμε τον κόσμο που στηρίζει τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα, το θετικό είναι ότι το δρομικό κίνημα στην χώρα μας συνεχώς μεγαλώνει, και μάλιστα συνδυάζεται με ουσιαστικά μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου, που παρακινούν τους πολίτες στον εθελοντισμό, στην κοινωνική προσφορά».

Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Είναι για μας χαρά να φιλοξενήσουμε στην ενδοχώρα του νομού ένα τέτοιο γεγονός. Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που δείχνει ότι με τον εθελοντισμό, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, μπορούμε και στην ενδοχώρα της περιφέρειας του νησιού να διοργανώσουμε μεγάλα γεγονότα. Θέλω να τονίσω τον καθοριστικό ρόλο των εθελοντών που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τη φιλοξενία της Κρήτης, της ενδοχώρας και να προβάλλουμε παράλληλα τις εναλλακτικές ομορφιές της».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα