Παιδικές χαρές του τρόμου και παρατημένα πάρκα στα Χανιά – Απαράδεκτες εικόνες | Video

| Video

Πάρκα και χώροι πρασίνου στα Χανιά παραμένουν ανεκμετάλλευτα και αφημένα στην τύχη τους, αλλά και παιδικές χαρές καθίστανται άκρως επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά.

Εικόνες απαράδεκτες. Κοτρόνες, σίδερα, τζάμια, τρύπες και χαλασμένα δάπεδα ήταν μερικά από όσα κατέγραψε ο φακός του zarpanews.gr σε πάρκα αλλά και παιδικές χαρές στα Χανιά.

Στο πανέμορφο πάρκο του Άη Γιάννη στην οδό Αντιμεταξικής

Εξέγερσης, υπάρχουν αφημένα τζάμια, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν απομακρυνθεί αλλά και ένα παλιό τραπέζι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, “ξέχασαν” μετά από σχολική γιορτή. 

Τσιμεντένιος στύλος στην παιδική χαρά των Παχιανών

Στην παιδική χαρά των Παχιανών στην οδό Νικηφόρου Μανδηλαρά, τα κάγκελα έχουν σκουριάσει, το δάπεδο σε πολλά σημεία έχει φθορές και λακκούβες επικίνδυνες για τα παιδιά, ακριβώς κάτω από την τσουλήθρα αλλά και τις κούνιες. Το χειρότερο όμως σημείο του πάρκου, είναι αυτό, στο οποίο δεσπόζει ένας τσιμεντένιος στύλος. Γιατί άραγε δεν έχει απομακρυνθεί; Τα παιδιά παίζουν μπάλα, τρέχουν και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση; 

Κόκκινο Μετόχι: Καταγγελίες κατοίκων για επικινδυνότητα και εγκατάλειψη

Φροντίδα και στην παιδική χαρά στο Κόκκινο Μετόχι ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι καταγγέλλουν τόσο την επικινδυνότητα να γλιστρήσει κάποιος από το χαλίκι όσο και να χτυπήσει κάποιο παιδί στο τσιμέντο που έχει τοποθετηθεί για να στηριχθούν οι κούνιες.

Το γεγονός επιβεβαιώνει η κάτοικος της περιοχής Μαρία Κατσουλάκη μιλώντας στο zarpanews.gr. 

Εικόνες εγκατάλειψης αντικρίζει κανείς και στο πάρκο δίπλα από την παιδική χαρά στο Κόκκινο Μετόχι. Ένα σημείο που όπως λένε οι κάτοικοι στο zarpanews.gr, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, τοποθετώντας παγκάκια. Μάλιστα, μια κάτοικος εθελόντρια, μαζεύει καθημερινά τα σκουπίδια που πετούν ασυνείδητοι πολίτες. Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί και στην παιδική χαρά της Χρυσοπηγής. Η πόρτα της εισόδου είναι σπασμένη και πεσμένη στο έδαφος. Κοτρόνες, κορμοί δέντρων, κλαδιά και χόρτα συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό της παιδικής χαράς της περιοχής.

Είναι εύλογο πως πρέπει να υπάρχει και ατομική ευθύνη και οι κάτοικοι να προσέχουν την περιοχή τους, ωστόσο ο έλεγχος σε όλα τα πάρκα και τις παιδικές χαρές κρίνεται αναγκαίος και τακτικός από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

zarpanews.gr

The post Παιδικές χαρές του τρόμου και παρατημένα πάρκα στα Χανιά – Απαράδεκτες εικόνες | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παιδικές, Χανιά – Απαράδεκτες, | Video,paidikes, chania – aparadektes, | Video