Οι δύο λίστες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αλλαγή της ΝΔ

Μπορεί ακόμη κανείς να μην είναι σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο υλοποίησης του σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αναδιάρθρωση της Πειραιώς, αλλά και της «γαλάζιας» σκιώδους κυβέρνησης, ωστόσο, όπως έχει γράψει επανειλημμένως η στήλη, η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη.

Συγκεκριμένα, στα χέρια του διευθυντή του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Μιχάλη Μπεκίρη βρίσκεται μια σειρά από στοιχεία που αποτυπώνουν τη δραστηριότητα τόσο

των τομεαρχών όσο και γραμματέων της ΝΔ, η οποία θα αποτελέσει και τη βάση των όποιων ανακατατάξεων.

Φυσικά η παράμετρος αυτή δεν αφορά τους επικεφαλής των γραμματειών που επιθυμούν διακαώς να συμμετάσχουν στις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών, επιθυμώντας να θέσουν εαυτούς στη διάθεση της ηγετικής ομάδας. Ακόμη όμως πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, πέραν των εν λόγω στοιχείων, το σύστημα Μητσοτάκη έχει στα χέρια του και έναν συγκεντρωτικό «χάρτη» με τις επιδόσεις των κοινοβουλευτικών στελεχών σε όλη τη διάρκεια του 2017, προκειμένου να σχηματιστεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους τομείς παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου όπου η αλλαγή σκυτάλης φαντάζει επιβεβλημένη.

«Οι τυπικοί και οι συνεπείς θα πάρουν κάποια στιγμή την ευκαιρία τους. Όσο για εκείνους που την είχαν και δεν την αξιοποίησαν, είναι σαφές ότι θα υπάρξουν συνέπειες αργά ή γρήγορα» έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίος παράγοντας της Πειραιώς σε χριστουγεννιάτικο «γαλάζιο» πηγαδάκι στο κέντρο της Αθήνας.

parapolitika.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα