Οι αστυνομικοί της Κρήτης ζητούν νομοθετική αναγνώριση επικυνδυνότητας, μετά τον τραυματισμό συναδέλφου

Αγανάκτηση έχει κυριεύσει τους αστυνομικούς του Ηρακλείου για το περιστατικό τραυματισμού αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος, το οποίο μάλιστα έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο όμοιων συμβάντων.

Σε ανακοίνωσή της, όπως δημοσιεύει το cretalive.gr, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Ηρακλείου εκφράζει την αγανάκτησή της για το συμβάν και στρέφεται εναντίον των πολιτικών που εκ των υστέρων καταδικάζουν τα περιστατικά αυτά, αλλά την ίδια ώρα «προκλητικά αναβάλλουν , την κατά τα λεγόμενά τους δίκαιη, νομοθετική διάταξη για

την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας» των αστυνομικών.

Η ανακοίνωση της Ε. Α. Υ. Ν. Η.

Η Ένωσή μας, για άλλη μία φορά, εκφράζει την αγανάκτησή της μετά από έναν ακόμη τραυματισμό αστυνομικού εν ώρα Υπηρεσίας. Ξημερώματα της Πέμπτης 11-10-2017 παράνομος οδηγός μοτοσυκλέτας, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε αστυνομικό της Αμέσου Δράσεως Ηρακλείου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συναδέλφου ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στα χιλιάδες περιστατικά τραυματισμού αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας και αποτελεί ένα ακόμα ράπισμα στην υποκρισία και στα κροκοδείλια δάκρυα, πολιτικών προσώπων, κάθε φορά που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις μνήμης των Ηρώων του Σώματος ή το χειρότερο, στα μνημόσυνα και στις κηδείες των πεσόντων στο βωμό του καθήκοντος, την ώρα που προκλητικά αναβάλλουν , την κατά τα λεγόμενά τους δίκαιη, νομοθετική διάταξη για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας στη Βουλή, προκειμένου Κυβέρνηση και Πολιτικά Κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πραγματικός εμπαιγμός σε ένα σώμα με 127 νεκρούς εν ώρα καθήκοντος από το 1984.

Η Ένωσή μας από τις πρώτες ώρες στάθηκε στο πλευρό του συναδέλφου και της οικογένειάς του, του μεταφέραμε τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση και ότι θα σταθούμε δίπλα του στηρίζοντάς τον ηθικά, οικονομικά και νομικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα