Ο πατέρας «χάλασε» την κατάληψη – Δείτε την στιγμή που μπουκάρει στο σχολείο και λογομαχεί με τους μαθητές

Η αιφνιδιαστική κατάληψη 15 μαθητών σε σχολείο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε ένταση που τερματίστηκε με την άφιξη της αστυνομίας.

Υπό κατάληψη βρέθηκε από το νωρίς το πρωί της Τρίτης (11/5/2021) το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έληξε αν και το μάθημα έγινε μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πώς

οδηγηθήκαμε στο επεισόδιο
Κατάληψη στο σχολείο τους έκαναν 10-15 μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υγιεινής, ζητώντας περισσότερα αντισηπτικά, για τα self test που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και τις ανάλογες βεβαιώσεις που πρέπει να φέρουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, στο διάστημα της κατάληψης σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε πατέρα ο οποίος ήταν αντίθετος προς την κατάληψη με αποτέλεσμα να εισέλθει στο προαύλιο του σχολείου και να έρθει σε λεκτική αντιπαράθεση με τους καταληψίες. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας που είχε φτάσει στο σχολείο. 

Στο σημείο μεταξύ άλλων έφτασε προκειμένου να συμπαρασταθεί στους μαθητές και η πρόεδρος της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» η οποία απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγο χρονικό διάστημα όταν αρνήθηκε να στείλει τον γιο της στο σχολείο με βεβαίωση self-test, ενώ αργότερα συνελήφθη από τις αρχές στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κείμενο στη σελίδα της στο Facebook.

Οι γονείς από την πλευρά τους αντιδρούν για την κατάληψη του σχολείου, ενώ η προεδρία του 15μελούς σημειώνει ότι, δεν έχει σχέση με την κατάληψη. Στο σχολείο έχει φτάσει και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., την οποία κάλεσε γείτονας.

eleftherostypos.gr

The post Ο πατέρας «χάλασε» την κατάληψη – Δείτε την στιγμή που μπουκάρει στο σχολείο και λογομαχεί με τους μαθητές appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα