Ο Νίκος Δουλουφάκης φέρνει στο προσκήνιο τον ξεχασμένο Ταχτά!

Ο παραγωγός από τις Δαφνές Ηρακλείου, προσθέτει άλλο ένα διαμάντι στο σεντούκι των Κρητικών ποικιλιακών θησαυρών.

Έχει συνδέσει το όνομά του τόσο με το σπουδαίο Βιδιανό όσο και με το πολυδύναμο Λιάτικο, όμως ο Νίκος Δουλουφάκης δείχνει ότι ποτέ δεν επαναπαύεται στις δάφνες του! Ούτε όμως και στην αναζήτηση νέων διαμαντιών, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές μπορούν να βρεθούν στις δικές του Δαφνές!

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί ο Ταχτάς, ο οποίος πάντως δεν αποτελεί μια νέα παρουσία στην σημαντική

οινοπαραγωγική ζώνη του Ηρακλείου. Και αυτό γιατί μέχρι την δεκαετία του ΄70 αυτή η λευκή ποικιλία ήταν αρκετά διαδεδομένη στην περιοχή, ενώ παλαιότερα χρησιμοποιούταν ακόμα και για την παραγωγή σταφίδας πριν εκτοπιστεί από την απαλλαγμένη από τα κουκούτσια σουλτανίνα.

Ο γνωστός οινοποιός είχε πολύ ζωντανές αναμνήσεις από τον παππού και τον πατέρα του να οινοποιούν την ποικιλία αυτή και έτσι την ξαναφύτευσε σε αμπέλια του στις Δαφνές. Οι ταχτάδες έχουν λαμπερό κιτρινόχρυσο χρώμα, μεγάλες στρόγγυλες ρόγες και γλυκιά μυρωδάτη γεύση. Έτσι η πρώτη απόπειρα του να την οινοποιήσει δεν άργησε να έρθει και το αποτέλεσμα είναι μια cuvee μόλις 2000 φιαλών που εντυπωσιάζει “με το καλημέρα”.

Στο ποτήρι ο οινοποιημένος σε ανοξείδωτη δεξαμενή Ταχτάς κερδίζει σίγουρα την πρώτη εντύπωση με το βαθύ, κίτρινο χρώμα του. Αλλά και την δεύτερη, αφού η μύτη του είναι εκρηκτική στα αρώματα αχλαδιού βρασμένου σε σιρόπι, ώριμου ροδάκινου, βερίκοκου και λουλουδιών.

Η Κρήτη διαθέτει έναν ανεξάντλητο πλούτο κρυμμένων οινικών θησαυρών και ο παραγωγός από τις Δαφνές έχει αποδειχθεί ένας ικανότατος εξερευνητής τους. Η πρόσφατη κυκλοφορία του λευκού Ταχτά αποδεικνύεται περίτρανα την ισχύ των παραπάνω, εμπλουτίζοντας την γκάμα του οινοποιείου Δουλουφάκη με ένα ακόμα εξαιρετικό κρασί και το σεντούκι των μοναδικών Κρητικών ποικιλιών με ένα ακόμα σπάνιο διαμάντι!

zarpanews.gr

The post Ο Νίκος Δουλουφάκης φέρνει στο προσκήνιο τον ξεχασμένο Ταχτά! appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκος Δουλουφάκης, Ταχτά,nikos douloufakis, tachta