Ο κουρέας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι ο αδελφός του

Το ανθρώπινο πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου δείχνει ένα γαλλικό ντοκιμαντέρ του 2002. Η παραγωγή για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το ρωμαίικο γένος στην Πόλη κατέγραψε και οικογενειακές στιγμές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες ένα μικρό απόσπασμα αυτού του ντοκιμαντέρ, που δείχνει ένα από τα αδέλφια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που ασκεί το επάγγελμα του κουρέα, να τον κουρεύει. Μπορεί οι πιστοί να έχουν συνηθίσει να βλέπουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη απόλυτα εξιδανικευμένα, όμως πίσω από τα οφίκια και τους τίτλους υπάρχει το ανθρώπινο πρόσωπο του Βαρθολομαίου.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο λίγων λεπτών απόσπασμα του βίντεο κάθεται σε μία καρέκλα και ο αδελφός του περιποιείται τη γενειάδα και τα μαλλιά του.

Οι δύο άνδρες μιλούν στα γαλλικά και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος διηγείται στην κάμερα ότι και ο πατέρας τους εκτελούσε και χρέη κουρέα στο καφενείου που διατηρούσε στο χωριό των Αγίων Θεοδώρων, στην Ίμβρο.

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θυμίζει πώς τα αδέλφια της οικογένειας Αρχοντώνη, της οικογένειάς του δηλαδή, έφυγαν στην Αυστραλία, στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στην Τουρκία, σχολιάζοντας ότι νιώθει πως πρόκειται για μία … οικουμενική οικογένεια.

Δείτε το απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο (μετά το 24:50):

Πηγή πληροφοριών: Δημοκρατία

Keywords
Αναζητήσεις
ποσο αξιζουν τα αλφια του πατριαρχη, αδελφος του πατριαρχη βαρθολομαιου
Τυχαία Θέματα