Νέα μέτρα στα συρτάρια – Εξειδικεύσεις για κλειστούς χώρους το Σάββατο

Μέτρα και σχεδιασμοί για έλεγχο πιθανής μεγαλύτερης έξαρσης κρουσμάτων υπάρχουν στα συρτάρια του Μαξίμου και της Αριστοτέλους, αλλά όπως όλα δείχνουν, δεν θα τα δούμε να βγαίνουν το προσεχές διάστημα.

Η κυβέρνηση εστιάζει στο να πείσει τους ανεμβολίαστους να εμπιστευθούν την Επιστήμη, στο να προσλάβει προσωπικό στα νοσοκομεία που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και στο να αυξήσει στο μέγιστο τα ημερήσια τεστ.

«Φυσικά και μπορεί να αλλάξουν τα πλάνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αλλάζουν συνεχώς οι σχεδιασμοί. Διότι αν

δούμε ξαφνικά πολύ περισσότερα κρούσματα, θα πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα». Αυτό σημείωσε μιλώντας στο iEidiseis η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ξεκαθαρίζοντας τα περί νέων μέτρων στη παρούσα φάση και υπονοώντας σαφώς ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άμεσα.

Το ρεπορτάζ του iEidiseis αποκαλύπτει ότι τίποτα δραματικό δεν πρέπει να περιμένουμε ούτε από την ΚΥΑ που θα βγει το Σάββατο, ούτε από τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας την επόμενη εβδομάδα με πιθανότερη ημέρα τη Δευτέρα…

Σε ό,τι αφορά την ΚΥΑ θα απλοποιεί, θα εξειδικεύει και θα κάνει πιο εύκολα στην εφαρμογή τους τα μέτρα σε όλους τους κλειστούς χώρους ώστε να είναι πιο ξεκάθαρο για «θαμώνες» και ελεγκτικές Αρχές τι επιτρέπεται και τι όχι. Ιδιαίτερη μνεία φαίνεται ότι θα γίνεται στους χώρους όπου συναθροίζονται μικρά παιδιά τα οποία όπως γνωρίζουμε, είναι ανεμβολίαστα. Και ως εκεί. Τίποτα περισσότερο, όπως τίποτα περισσότερο δεν φαίνεται να εισηγήθηκαν χθες και οι ειδικοί της Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά τη νομοθετική ρύθμιση, θα αφορά θέματα του ΕΟΠΥΥ, διοικητικά, διαδικαστικά, οργανωτικά και πιθανότατα όχι τις νέες θέσεις συμβάσεων που περιμένουν οι γιατροί, ειδικά οι νέοι που δουλεύουν τα ιατρεία τους με δεινές συνθήκες. Θα περιλαμβάνει όμως τα κίνητρα για τους ιδιώτες γιατρούς που θα κληθούν να βοηθήσουν όπου το ΕΣΥ δεν μπορεί να καλύψει τα κενά του με μόνιμους ή επικουρικούς γιατρούς διότι οι θέσεις κηρύσσονται άγονες.

ieidiseis.gr

The post Νέα μέτρα στα συρτάρια – Εξειδικεύσεις για κλειστούς χώρους το Σάββατο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
– Εξειδικεύσεις, Σάββατο,– exeidikefseis, savvato