Νέα δημοσκόπηση… Πόσο «ρίχνει» η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

«Φλερτάρει» με την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

δίνει νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νεα’.

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά φτάνει στις 14 μονάδες. Η αξιωματική αντιπολίτευση φτάνει στο 36,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 22,7%.

Η εκτίμηση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής;

ΝΔ 36,7%ΣΥΡΙΖΑ 22,7%Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,8%Χρυσή Αυγή 7,3%ΚΚΕ 7,1%Ένωση Κεντρώων 3,4%ΑΝΕΛ 2,9%Ποτάμι 2,8%Λαϊκή Ενότητα 1,7%Άλλο 4,7%

Αναφορικά με το ποιος πολιτικός αρχηγός είναι καταλληλότερος για το πρωθυπουργικό αξίωμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 25%, ο Αλέξης Τσίπρας 13%, η Φώφη Γεννηματά 2%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 1%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 1% και ο Βασίλης Λεβέντης 1%. Ωστόσο ο «Κανένας» παίρνει 43%.

Στο ερώτημα ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, δηλαδή στην παράσταση νίκης, το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα επικρατήσει η ΝΔ, έναντι ενός 17% που πιστεύει πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, με τα σημερινά ποσοστά, σε μια επτακομματική Βουλή, η ΝΔ συγκεντρώνει 149 έδρες, οι οποίες όμως αυξάνονται έως τις 160 έδρες, εάν δύο ή περισσότερα από τα κόμματα που κινούνται κοντά στο όριο του 3% βρεθούν εκτός Βουλής.

Μεγάλες είναι και οι προσδοκίες από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τον υπό σύσταση κεντροαριστερό σχηματισμό, ο οποίος συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 8,8% των ερωτηθέντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα