Μαρτυρία γιατρού: Από θαύμα σώθηκε ο βορειοκορεάτης στρατιώτης που αυτομόλησε

«Θα έλεγα ότι αυτός ο τύπος θα πεθάνει μάλλον μέσα στα επόμενα 15 λεπτά αν δεν αρχίζαμε να τον φροντίζουμε και δεν απογειωνόμασταν άμεσα» δήλωσε ο Gopal Singh, στρατιωτικός γιατρός που συμμετείχε στην ομάδα που διέσωσε τον βορειοκορεάτη στρατιώτη που αυτομόλησε και δέχθηκε πυρά.

Ήταν μάλιστα η τελευταία του αποστολή ως ιπτάμενος γιατρός και όπως είπε, λίγες μέρες μετά, δεν πίστευε με τίποτα πως ο νεαρός στρατιώτης θα επιβίωνε.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν γνώριζε βέβαια εκείνη τη στιγμή ότι ο ασθενής που μόλις επιβίβασαν ήταν βορειοκορεάτης στρατιώτης που μόλις είχε λιποτακτήσει,

διασχίζοντας την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Ο στρατιώτης, ένας 24χρονος που ονομάζεται Oh Chong Song, δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς απ’ τους φύλακες των συνόρων στις 13 Νοεμβρίου, αλλά κατάφερε να φτάσει στη Νότια Κορέα, αν και βαριά τραυματισμένος. Κείτονταν περίπου για μισή ώρα ανάμεσα σε φύλλα δέντρων μέχρι που νοτιοκορεάτες στρατιώτες μπόρεσαν να τον σύρουν με ασφάλεια και να τον απομακρύνουν απ’ την περιοχή.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά προσβλήθηκε από παρασιτική λοίμωξη, έπειτα από την δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, και οι γιατροί έκπληκτοι του αφαίρεσαν παράσιτο μήκος έως 27 εκατοστών απ’ το έντερό του.

Τα παράσιτα και κυρίως οι ασκαρίδες είναι πολύ συνηθισμένα στη Βόρεια Κορέα -όπως και σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες- όπου οι πολίτες καταναλώνουν ωμά λαχανικά τα οποία έχουν καλλιεργηθεί με λίπασμα από ανθρώπινα περιττώματα, λένε οι ειδικοί.

Με πληροφορίες από Washington Post

Keywords
Τυχαία Θέματα