Μανώλης Λέκκας: Πάσχα με 35άρια στην Κρήτη – Πότε θα επανέλθει στην κανονικότητα ο καιρός

Μια έντονη θερμή εισβολή που επηρεάζει το Νότιο Αιγαίο είναι η αιτία της ζέστης που επικρατεί στην Κρήτη και τις επόμενες ημέρες οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να παραμείνουν καλοκαιρινές, δήλωσε στον Zarpa Radio 89,6 και τον Δημήτρη Παππά, ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας. Ο κ. Λέκκας έδωσε την πρόγνωση

για τις επόμενες μέρες και ξεκαθάρισε ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν την Κυριακή του Πάσχα, όταν μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου:

Τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια μέχρι το βράδυ όταν και θα συννεφιάσει ελαφρά, ενώ οι θερμοκρασίες και πάλι θα ξεπερνούν τους 30 βαθμούς. Ευτυχώς όμως οι άνεμοι θα είναι ήπιοι από τη Μεγάλη Παρασκευή ως  και την Κυριακή του Πάσχα, ώστε να δημιουργείται ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται ζέστη, οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές στο παράκτιο μέτωπο. Δεν είναι ακόμα σαφές αν θα έχει συννεφιά από το μεσημέρι που αν υπάρξει, θα ανακόψει λίγο την ηλιακή ακτινοβολία και την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Όμως η θερμοκρασία θα είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα υψηλή, θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

Από τη Δευτέρα φαίνεται ότι οι άνεμοι θα γυρίσουν από δυτική κατεύθυνση και για την Πρωτομαγιά (σ.σ. Τρίτη 4 Μαΐου φέτος) φαίνεται ότι οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν σε πιο συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα, με λίγη συννεφιά. Tην Τρίτη θα έχουμε μια πιο ήπια, ανοιξιάτικου χαρακτήρα κατάσταση, με τις θερμοκρασίες κάτω από τους 30 βαθμούς.”

zarpanews.gr

The post Μανώλης Λέκκας: Πάσχα με 35άρια στην Κρήτη – Πότε θα επανέλθει στην κανονικότητα ο καιρός appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μανώλης Λέκκας, Πάσχα, 35άρια, Κρήτη – Πότε,manolis lekkas, pascha, 35aria, kriti – pote