Λέκκας: Γιατί μόλις 4R στην Ιταλία είχαν φονικά αποτελέσματα;

«Το μικρό εστιακό βάθος και το ηφαιστειακό περιβάλλον σε συνδυασμό και με τις παλιές κατασκευές είχαν αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα στην Ίσκια της Ιταλίας, που ταρακουνήθηκε από σεισμό μόλις 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ» εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας υπογράμμισε πως ότι το τελικό μέγεθος του σεισμού είναι 4,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, ενώ εξήγησε πως το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν μόλις

τέσσερα χιλιόμετρα. «Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ηφαιστειακό περιβάλλον όπου βρίσκεται η Ισκια (πολύ κοντά στον Βεζούβιο της Νάπολης) είχε ως αποτέλεσμα ένας μικρός σεισμός να έχει δυσανάλογες επιπτώσεις στην επιφάνεια» επεσήμανε και συμπλήρωσε:

«Οι σεισμοί αυτού του είδους έχουν εξαιρετικά γρήγορη επιτάχυνση, αν και δεν έχουν διάρκεια, γεγονός που καταπονεί περισσότερο τα κτήρια».

«Η διάταξη των μετασεισμών ακολουθεί μια γραμμική πορεία, που σημαίνει ότι το ρήγμα διχοτομεί την Ίσκια και σε συνδυασμό με τις παλιές κατασκευές επέφερε αυτό το αποτέλεσμα» σημείωσε για να τονίσει πως είναι «πολύ δύσκολο να πούμε ότι αυτός ο σεισμός είναι κύριος».

Πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα