Κρητικός αγρότης τις έκανε «τσακωτές» να κλέβουν ραντισμένα αμπελόφυλλα

Μια σημαντική καταγγελία που έχει να κάνει με την υγεία και την ασφάλεια όλων μας έγινε το πρωί στο neakriti.gr.

Αγρότης από την περιοχή της Καρκαδιώτισσας ψέκασε χτες το απόγευμα το αμπέλι του. Όπως εξήγησε πρόκειται «για ένα πολύ σκληρό δηλητήριο ενάντια στον περονόσπορο».

Σήμερα το πρωί όμως όταν πήγε να ξαναδεί το αμπέλι του αντίκρισε ένα θέαμα που τον εξόργισε και τον κινητοποίησε να προβεί στην καταγγελία.

Νωρίς το πρωί δύο γυναίκες ήταν μέσα στο αμπέλι του και μάζευαν τα ψεκασμένα φύλλα. Ο κ. Μανώλης έγινε έξω φρενών, αμέσως έπιασε τα φύλλα και τα κατέστρεψε. Μάλιστα

χαρακτήρισε «ανεμαζοξούρες» τις γυναίκες που είχαν εισβάλλει απρόσκλητες στο αμπέλι του και μάζευαν τα φύλλα.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «είχαν μαζέψει μια κλούβα φύλλα ενώ και το κουτί από το δηλητήριο είχα αφήσει σε εμφανές σημείο στο αμπέλι αλλά και το φάρμακο που έβαλα είναι μπλε και διακρίνεται ξεκάθαρα πάνω στα φύλλα».

Ο κ. Μανώλης από την Καρκαδιώτισσα ευτυχώς έπιασε επ’ αυτοφώρω τις γυναίκες που μάζευαν τα μολυσμένα φύλλα και τα πάτησε κάτω, όπως είπε.

Όμως εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές, σε όλους μας δηλαδή, αφού όπως τονίζει «το λιγότερο 20 μέρες μετά το ψέκασμα πρέπει να περιμένουμε για να κόψουμε και να φάμε σταφύλια και φύλλα από αμπέλι που έχει ψεκαστεί. Προσοχή σε όλους λοιπόν».

neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα