Κρήτη | Ξεκινά το ταξίδι του το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κρήτη στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Η σχετική ανακοίνωση και οι εκδηλώσεις:

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ξεκινά το ταξίδι του και στην Κρήτη,όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα με σύνθημα : «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο,το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του…αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς…».

Οι

νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών που νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε «έξω απο τα όρια του συστήματος», να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομουνιστικής κοινωνίας που θα μπορέι να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε απ ΄τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή μέχρι την τελική νίκη!

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται καθημερινά αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε και το πώς; Απαντάμε αποφασιστικά : Ναι,ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.Αυτό απέδειξε και η εργατική τάξη της Ρωσίας 100 χρόνια πρίν,τον Οκτώβρη του 1917.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια απο τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα πραγαγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων πραγματοποιώντας τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαικής ευημερίας.

Απέδειξε οτι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, οτι ο καπιταλισμός δεν ειναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, οτι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!

Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ καλεί τον λαό και την νεολαία του νησιού να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος που εδώ και 43 χρόνια ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε την νεολαία σε ένα Φεστιβάλ που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης το πώς μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, που δίνει βήμα στην ερασιτεχνική δημιουργία,που χτίζεται με την εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ,μακρυά από σπόνσορες και χορηγούς.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα περάσουν από κάθε Νομό της Κρήτης κορυφώνοντας στα κεντρικά Φεστιβάλ σε κάθε πόλη στον Άγιο Νικόλαο στις 2/9, στα Χανιά 8-9/9, Ρέθυμνο 10/9, Ηράκλειο 15-16/9. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενόψει του Φεστιβάλ είναι:

Χανιά

Τρίτη 1/8 στην Παλαιόχωρα.

Τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά στο μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου της Παλαιόχωρας(στις 5:30 μ.μ)

Εκδήλωση στην προβλήτα (Σκάλα) της Παλαιόχωρας στις 7μ.μ

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :

Παρουσίαση συλλογικής εργασιάς προτζεκτ μαθητών Γυμνασίου Καντάνου με θέμα: «Ναρκωτικά,είναι ελευθερία να ψάχνεις την φυγή;»Πολιτική ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕΚρητικό γλέντι από τους Στέφανο Μπατουδάκη λαούτο,Γιώργο Μπατουδάκη Λύρα,Γιώργο Μπατουδάκη Λαούτο.

Τετάρτη 9/8 στις Καλύβες Αποκορώνου

Εκδήλωση στο Λιμάνι στις Καλύβες στις 8μ.μ

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Παρουσίαση συλλογικών ερευνητικών εργασιών-πρότζεκτ μαθητων Λυκείου Βάμου και ΕΠΑΛ Βρυσών με θέμα: «100 χρόνια από την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική επανάσταση.Μύθοι και πραγματικότητα»

Πολιτκή ομιλία από τον Στάτο Κουτρουλάκη,μέλος του Σ.Π Κρήτης της ΚΝΕ

Γλέντι από τοπικό συγκρότημα

Τρίτη 22/8 στο Καστέλι Κισσάμου

Εκδήλωση στην Κάτω Πλατεία (Μουσείο)

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Ομιλία από τον Δημήτρη Δανιά,μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Χανίων της ΚΝΕΓλέντι από τοπικό συγκρότημα

Ρέθυμνο

Θερινό σινέμα από την.Τ.Ο Ρεθύμνου της ΚΝΕ στην πλατεία Σαρακίνας στις 8μ.μ

Πέμπτη 20 Ιούλη: «Απεργία» (Σεργκέι Μ.Αιζεστάιν 1925)Παρασκευή 28 Ιούλη: «Μοντέρνοι καιροί» (Τσάρλι Τσάπλιν 1936)

Κυριακή 6/8 Εκδήλωση στα Ανώγεια

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάστασηΠολιτική ομιλία από τον Μανώλη Συντυχάκη,μέλος της Ε.Π Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής Ηρακλείου Ν.Ηρακλείου του ΚΚΕΚρητικό γλέντι από τοπικό συγκρότημα

Σάββατο 19/8 εκδήλωση στο Σπήλι

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Παιχνίδι-συζήτηση : Άκου τι είπαν οι μαθητές για τον σοσιαλισμό.Πολιτική ομιλία από τον Αντρέα Βρακίδη,μέλος του Γ.Π Κρήτης της ΚΝΕΚρητικό γλέντι από μαθητικό συγκρότημα

Ηράκλειο

Πέμπτη 27/7 Εκδήλωση στις Αρχάνες στις 7:30 μ.μ

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάστασηΠαιχνίδι συζήτηση: «Άκου τι είπαν οι μαθητές για το πώς αλλάζει ο κόσμος»Πολιτική ομιλία από τον Σάββα Βασιλειάδη ,γραμματέα της Ε.Π Κρήτης του ΚΚΕ

Πέμπτη 3/8 στις Μοίρες

Τουρνουά μπάσκετ και βόλευ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά στο κλειστό Γυμναστήριο Φαιστού στις 11:00 π.μ

Εκδήλωση στην πλατεία Μοιρών (Λεωνίδα Κλάδου) στις 7:30 μ.μ

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Παιχνίδι κρυμένου θησαυρού βασισμένο στο βιβλίο το σχολείο με θέμα: «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα»Παιχνίδι συζήτηση : « Άκου τι έιπαν οι μαθητές για το πώς αλλάζει ο κόσμος»Πολιτική ομιλία από την Ηλιάνα Μπούνταλη,μέλος του Σ.Π Κρήτης της ΚΝΕΚρητικό γλέντι από τοπικό συγκρότημα

Λασίθι

Παρασκευή 21/7 εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο,στο «Άνω Κάτω».Ώρα ένασρξης 7μ.μ

Ομιλία συζήτηση : «Ναρκωτικά,είναι ελευθερία να ψάνχεις την φυγή;» και Παιχνίδι Άκου τι είπαν οι μαθητές για τα ναρκωτικά.

Σάββατο 29/7 εκδήλωση στη Σητεία ,στην κεντρική πλατεία

Βιβλιοπαρουσίαση της σειράς: «Αλήθειες και ψέματα για τον Σοσιαλισμό»Πολιτική ομιλία από τον Σάββα Βασιλειάδη,γραμματέα της Ε.Π Κρήτης του ΚΚΕΛαϊκό Γλέντι
Keywords
Τυχαία Θέματα