Κρήτη | Τρέχουν και δε φτάνουν στο ΕΚΑΒ | Δεκάδες κλήσεις για αναπνευστικά προβλήματα

Δεκάδες κλήσεις δέχεται το ΕΚΑΒ, τις τελευταίες ώρες, καθώς λόγω της αφρικανικής σκόνης πολλά άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Κρήτης, ενώ οι κλήσεις για ανάγκη επέμβασης πέφτουν… «βροχή», με τους εργαζομένους να «τρέχουν και να μη στάνουν»!

Τα περισσότερα περιστατικά έχουν να κάνουν με αλλεργίες, αλλά και με πολίτες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, σημειώνει το cretalive.gr

Σύμφωνα

με την τελευταία ενημέρωση του zarpanews.gr, σε Χανιά και Ρέθυμνο, το ΕΚΑΒ κλήθηκε να μεταφέρει περιστατικά ασθενών προχωρημένης ηλικίας και ευτυχώς όχι σε πολύ σοβαρό βαθμό.

Ωστόσο σε Ηράκλειο και Λασίθι, τα περιστατικά δεν περιορίστηκαν ηλικιακά, ενώ φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές περιπτώσεις προβλημάτων καρδιοπνευμονικής φύσεως, μάλιστα σε περιοχές που η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα, ‘άγγιξε’… κόκκινο!

Να σημειωθεί πάντως ότι αυτά τα επίπεδα της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα που αποτελούν «ρεκόρ», έχουν επιπτώσεις στην υγεία όχι μόνον των ανθρώπων με διαπιστωμένα προβλήματα, αλλά κι εκείνων που είναι υγιείς.

Εκ μέρους πάντως της ΔΥΠΕ Κρήτης επισημαίνεται ότι:

«Με αφορμή το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης, που έχει κατακλύσει τις πόλεις της Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια συνιστά στους πολίτες και ειδικά στους αναπνευστικούς ασθενείς, ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και επιβαρημένους με αλλεργίες, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν όσο το φαινόμενο βρίσκεται σε ένταση. Σε περίπτωση επιβάρυνσής τους να απευθύνονται άμεσα στις πλησιέστερες δομές υγείας».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα