Κρήτη | Τους μάζεψαν με εκατοντάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα και καπνό

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 33 και 52 ετών καθώς και ενός 66χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» σε συνδυασμό με αρ. 45 του Π.Κ…

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, κατελήφθη ο 33χρονος αλλοδαπός εξερχόμενος από την οικία του 66χρονου και του 52χρονου αλλοδαπού έχοντας στη κατοχή του μία νάιλον σακούλα που περιείχε δέκα (10) πακέτα τσιγάρων και δέκα (10) συσκευασίες καπνού, στερούμενα ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 66χρονου και του 52χρονου αλλοδαπού παρουσία δικαστικής λειτουργού εντοπίστηκαν εξακόσια εβδομήντα (670) λαθραία πακέτα τσιγάρων και ογδόντα πέντε (85) λαθραίες συσκευασίες καπνού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά εξακόσια ογδόντα (680) πακέτα τσιγάρων, ενενήντα πέντε συσκευασίες καπνού των 50 γραμ. η κάθε μία , τρία (03) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των ογδόντα (80) ευρώ.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα