Κρήτη | Το Γραφείο Δοξιάδη Τεχνικός Σύμβουλος για τον ΒΟΑΚ

Βήμα-βήμα προχωρά η προετοιμασία του μεγάλου έργου για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, του άξονα που θα απλώνεται από τα Χανιά μέχρι την Κρήτη, καθώς με απόφαση του Υπ.ΥΠΟΜΕ ανατέθηκε στο Γραφείο Δοξιάδη το συμβόλαιο του Τεχνικού Συμβούλου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση το έργο του ΒΟΑΚ στο Τμήμα Χανιά-Άγιος

Νικόλαος κρίνεται ως απόλυτης προτεραιότητας και ιεράρχησης από πλευράς οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών και σπουδαιότητας στη στρατηγική μεταφορών της Κρήτης σε συνδυασμό και με τις λοιπές σχεδιαζόμενες υποδομές μεταφορών (νέο αεροδρόμιο Καστελίου, αναβάθμιση αεροδρομίου Χανίων).

Το Γραφείο Δοξιάδη θα έχει ως βασικά του αντικείμενα: την εκπόνηση εναλλακτικής λύσης σχεδιασμού του έργου (πέραν της υπάρχουσας) με θεώρηση της χάραξης από μηδενική βάση και να καθορίζει τα κύρια στοιχεία του έργου όπως η ταχύτητα μελέτης, η διατομή, οι θέσεις των κόμβων, οι συνδέσεις με το τοπικό δίκτυο, τα αεροδρόμιο τα λιμάνια κλπ.

Επίσης θα βοηθήσει στην εκπόνηση του ΠΠΠΑ (Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων) για λογαριασμό του ΟΑΚ, στην αξιολόγηση των λύσεων συμπεριλαμβανομένης της αρχικής τεχνικής λύσης του ΟΑΚ, στη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής του διαγωνισμού και στην διαμόρφωση του προγράμματος γεωτεχνικών ερευνών στη ζώνη διέλευσης του άξονα.

Το Γραφείο Δοξιάδη έχει συνολικό χρόνο 6 μηνών για τα παραπάνω έναντι ποσού 127.000 (χωρίς ΦΠΑ), χρόνος που θα χρειαστεί για να ωριμάσει το έργο. Να σημειώσουμε ότι επίκειται η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα και με δηλώσεις του Υπ.ΥΠΟΜΕ Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κυρίως διαγωνισμός αναμένεται να ξεκινήσει με την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων για να ξεκινήσει η κατάθεση τεχνικών και οικονομικών προσφορών. Ένας λογικός χρόνος ολοκλήρωσης του διαγωνισμού είναι το 2019 με την προϋπόθεση να έχουν τρέξει οι διαδικασίες χωρίς χρονικές καθυστερήσεις.

Πηγή : ypodomes.com

Keywords
Τυχαία Θέματα