Κρήτη | Στη φάκα σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Συνελήφθη, την Πέμπτη το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, για απόπειρα απάτης σε βάρος 65χρονης ημεδαπής. Εξιχνιάστηκαν συνολικά μια υπόθεση απάτης και τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, ο συλληφθείς μαζί με ακόμη δύο άτομα, εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα

άτομα μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αναλυτικότερα, χθες (18.05.2017) το μεσημέρι άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με 65χρονη ημεδαπή και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά προσποιούμενη την αστυνομικό, απαίτησε να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να διευθετήσει προσωπική υπόθεση συγγενικού της προσώπου.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το απόγευμα οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός κατά το χρόνο που παραλάμβανε το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, από την 65χρονη ημεδαπή, ενεργώντας κατ΄εντολή αγνώστου άνδρα.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών προέκυψε ότι ο 25χρονος με ακόμα δύο άτομα (άνδρα και γυναίκα), την ίδια μέρα σε προγενέστερο χρόνο, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν χρήματα, από 56χρονη ημεδαπή.

Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα από την 05.04.2017 έως και την 07.04.2017 είχαν προβεί στην διάπραξη ακόμη μιας υπόθεσης απάτης σε βάρος 79χρονης ημεδαπής αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και σε δυο περιπτώσεις απόπειρας απάτης, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρηματικό ποσό το οποίο υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, για να διακριβωθεί η συμμετοχή τους σε άλλες ομοειδείς πράξεις, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα