Κρήτη | «Έχουν μπει 4 φορές στο σπίτι μου» | Κραυγή αγανάκτησης

Ένα ολόκληρο…νοικοκυριό θα πρέπει να έχουν στήσει οι δράστες που βρίσκονται πίσω από τις κλοπές στο Τζερμιάδο και άλλα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου. Kι καυτό γιατί «φτερά» έχουν κάνει από ψυγεία μέχρι τηλεοράσεις και ρούχα, βυθίζοντας σε απόγνωση του ιδιοκτήτες σπιτιών που βλέπουν τις περιουσίες τους να λεηλατούνται.

Όπως κατήγγειλε ηλικιωμένη κάτοικος του Οροπεδίου μιλώντας στο neakriti.gr «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εμένα έχουν μπει κατά καιρούς 4 φορές στο σπίτι του! Έκλεψαν ρούχα , την κουζίνα και όταν μπήκαμε στο σπίτι δεν βρήκαμε τίποτα μέσα. Τους γείτονές μας τους έκλεψαν

το σπίτι 3-4 φορές. Μπήκαν ακόμη και στο σπίτι της ανάπηρης θείας μου και το έκαναν άνω-κάτω».

Σύμφωνα με τους κατοίκους τα χωριά που έχουν μπει αρκετές φορές το στόχαστρο είναι το Μαρμακέτο, Φαρσάλο, Λαγού, Πινακιανό αν και παραμένει άγνωστο αν οι περισσότερες και κυρίως μικροκλοπές έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία.

Επιστρέφοντας στα σπίτια τα βρίσκουν λεηλατημένα

«Το χειμώνα οι περισσότεροι κάτοικοι αφήνουν πίσω τους τα σπίτια τους κλειστά και φεύγουν από τα χωριά. Άλλοι μένουν στο Ηράκλειο, άλλοι στην Αθήνα και άλλοι σε άλλες περιοχές. Τότε μπαίνουν οι δράστες, τα σπάνε και κλέβουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι έκλεψαν 12 σπίτια σε ένα μήνα!», υποστηρίζει η καταγγέλουσα.

Τα αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών που προβληματίζουν τους κατοίκους του Οροπεδίου επιβεβαιώνει και ο δήμαρχο κ.Στεφανάκης. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «υπάρχουν πολλά προβλήματα γιατί πρόκειται για 16 χωριά και είναι απίθανο να υπάρξει αστυνόμευση σε όλα στα σπίτια της περιοχής. Είχαμε μέχρι προπέρυσι 2 άτομα που υπηρετούσαν στον αστυνομικό σταθμό Οροπεδίου. Από το 2016 και μετά και με την παρέμβαση του δήμου έγιναν πλέον 7. Έχει αναβαθμιστεί η αστυνόμευση της περιοχής. Σήμερα μάλιστα ήρθαν στελέχη από το υπουργείο Προστασίας του πολίτη για να δουν από κοντά το πρώην Ειρηνοδικείο και να φιλοξενήσει αστυνομικό τμήμα».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Οροπεδίου οι προδιαγραφές μέχρι σήμερα είναι για αστυνομικό σταθμό τύπου β’ και θα γίνει αστυνομικός σταθμός τύπου α’. Η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει μάλιστα με έξοδα του δήμου.

Πηγή: neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα