Κρήτη | Δραματικό 24ωρο στο Βενιζέλειο – 4 νεκροί με κορονοϊό σε λίγες ώρες

Μια άνευ προηγουμένου κατάσταση κλήθηκαν να διαχειριστούν το τελευταίο 24ωρο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο “ασφυκτιά” πλέον από ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ είχαμε 4 νεκρούς σε ένα βράδυ.

Ειδικότερα, μέσα σε λίγες ώρες , από τις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και τη 1.00 τα ξημερώματα της Κυριακής δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους 4 ασθενείς που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό. Εκτός από τον 42χρονο Γιώργο Λιακάκη, την τελευταία τους πνοή άφησαν επίσης τρείς γυναίκες, ηλικίας 76, 82 και 87 ετών.

Το τραγικό είναι, οπως επιβεβαιώνει στο cretalive

και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, ότι 5 νεκροί,  οι 4 μαζί με μια γυναίκα που εξέπνευσε το πρωί του Σαββάτου, δεν μπορούν ακόμα να κηδευτούν και παραμένουν στο νοσοκομείο καθώς στο κοιμητήριο Ηρακλείου δεν γίνονται ταφές covid λόγω Σαββατοκύριακου.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν δραματικά τα περιστατικά κορωνοϊού που καλείται να διαχειριστεί το Βενιζέλειο. Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, μέχρι την Τρίτη ανοίγει μια ακόμα κλινική Covid, με 15 νέα κρεβάτια στο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου το πρωί της Κυριακής νοσηλεύονταν 24 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό.

Ενδεικτικό της πίεσης που ασκείται στο νοσοκομείο είναι το γεγονός ότι στην ΜΕΘ COVID νοσηλεύονται 4 διασωληνωμένοι ασθενείς, εκ των οποίων οι τρεις διασωληνώθηκαν μέσα στη νύχτα που πέρασε.

“Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τερζάκης.

Πηγή:cretalive.gr

The post Κρήτη | Δραματικό 24ωρο| Δραματικό 24ωρο στο Βενιζέλειο – 4 νεκροί με κορονοϊό σε λίγες ώρες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη | Δραματικό 24ωρο, Βενιζέλειο – 4,kriti | dramatiko 24oro, venizeleio – 4