Κρήτη | Ανατροπή στη διαμάχη για την παραλιακή | Δήμος και ΟΛΗ κερδίζουν όλες τις δίκες

Μεγάλη ανατροπή πέτυχαν δήμος και ΟΛΗ στη διαμάχη για την παραλιακή! Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πατρίς» πριν λίγες μέρες, εκδόθηκαν έξι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Χανίων με τις οποίες δικαιώθηκαν ο Δήμος και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου σε όλα τα θέματα της διαμάχης που είχαν τα τελευταία έξη χρόνια, με τον ανάδοχο στο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου από ΟΛΗ έως Κατσαμπά.

Το θέμα είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν 7 χρόνια με πολλές εντάσεις στον ΟΛΗ. Το αποκορύφωμα της διαμάχης ήταν η είσπραξη το 2010 από τον ανάδοχο

με δικαστική απόφαση, δηλαδή με Διαταγή Πληρωμής που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου του 8ου λογαριασμού του έργου, ύψους 535.000 €.!

Η απόφαση τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εντάσεις τόσο στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΗ όσο και με το δήμο

Στη διαμάχη που ακολούθησε τόσο ο Δήμος και ο ΟΛΗ ανασκουμπώθηκαν, οργανώθηκαν και με συντονισμένες ενέργειες όπως φάνηκε διόρθωσαν όλα τα «κακώς κείμενα» στην μέχρι τότε διαχείριση του έργου από τη διευθύνουσα Υπηρεσία, δημιουργώντας όπως ήταν αναμενόμενο, πολλές διαφωνίες με τον εργολάβο- που υποστήριξε τα δικά του συμφέροντα όπως ήταν λογικό- οι οποίες κατέληξαν σε ενστάσεις που εξετάστηκαν σύμφωνα με τη διαδικασία του νόμου περί Δημοσίων Έργων.

Τελικά όταν οι υποθέσεις αυτές, έξη τον αριθμό, κατέληξαν στο δικαστήριο, ο Δήμος και ο ΟΛΗ δικαιώθηκαν πλήρως και σε όλες.

Δεν έχουν όμως τόσο σημασία οι λεπτομέρειες της κάθε υπόθεσης που αναφέρονται αναλυτικά στις αποφάσεις του Εφετείου, αλλά η τελική κατάληξη, που είναι ότι ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΟΛΗ, δικαιώθηκαν πλήρως σε όλα τα θέματα της διαμάχης που είχαν τα τελευταία έξη χρόνια, με τον εργολάβο της παραλιακής λεωφόρου.

Για την ιστορία και για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή η ανατροπή των «πραγμάτων» και η θετική έκβαση για το Δήμο και τον ΟΛΗ, οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Πολιτικό Μηχανικό κ. Παναγιώτη Αναστασάκο, ο οποίος ενεργώντας αρχικά ως Πρόεδρος της Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου ορισμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και ως εκπρόσωπος του Δήμου στον ΟΛΗ και στη συνέχεια ως σύμβουλος του ΟΛΗ, επιμελήθηκε της όλης διαδικασίας για τις διορθώσεις των επιμετρήσεων και για «το κλείσιμο» της εργολαβίας, για την αντιμετώπιση των Ενστάσεων του εργολάβου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου όπου απορρίφθηκαν όλες, για την αντίκρουση των Αιτήσεων Θεραπείας του εργολάβου στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου επίσης απορρίφθηκαν όλες .

Δείτε τις δικαστικές αποφάσεις

09 116 2017 Works (DOC | 133 KB)

08 115 2017 Works (DOC | 118 KB)

07 114 2017 Works (DOC | 113 KB)

06 113 2017 Works (DOC | 101.5 KB)

05 112 2017 Works (DOC | 111 KB)

04 111 2017 Works (DOC | 147 KB)

Πηγή: Πατρίς, cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα