Κραυγή αγωνίας από τους γονείς για την κατάσταση στα σχολεία – Ζητούν χώρους από τον Δήμο για να αραιώσουν τα τμήματα | Photos

| Photos

Τη δυσαρέσκειά τους για τις συνθήκες και τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία των Χανίων εν μέσω πανδημίας, εξέφρασαν στον Δήμαρχο Χανίων, σύλλογοι γονέων, με τη στήριξη της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Χανίων, πραγματοποιώντας το μεσημέρι κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο.

Οι γονείς ζήτησαν από τον Δήμαρχο να συνδράμει ώστε να βρεθούν χώροι για να αραιώσουν τα τμήματα

των σχολείων και στη συνέχεια να πιέσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε περαιτέρω διορισμούς.

Στο μεταξύ, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης, Σταύρος Ζώης, δήλωσε πως «Είναι απαράδεκτο τρία χρόνια τώρα να λέμε ότι δεν υπάρχουν χώροι.»

Την ίδια ώρα, οι γονείς καταγγέλλουν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για αδιαφορία και απόκρυψη των αληθινών στοιχείων των μαθητών και των καθηγητών που νοσούν με κορονοϊό: «Ακούσαμε ότι με εντολή του δεν δίνονται στοιχεία για το πως εξελίσσονται τα κρούσματα  στα σχολεία. Βλέπουμε διάφορα νούμερα σε διάφορα σάιτ αλλά σε τελική ανάλυση δε ξέρουμε ποια είναι σωστά και ποια λάθος. Θέλουμε επίσημη ενημέρωση. Είναι άλλωστε δικαίωμα των γονιών να ξέρουν πως εξελίσσεται η κατάσταση και πως πρέπει να την αντιμετωπίσουν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταύρος Ζώης, γραμματέας Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης.

Ο Αντώνης Τσαλαπάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, δήλωσε τη συμπαράστασή του στους γονείς, λέγοντας ότι «τα σχολεία μας ενώ θα έπρεπε να ακολουθούν αυστηρότερα πρωτόκολλα, λειτουργούν με εικοσιπεντάρια και εικοσιεξάρια τμήματα, με προσωπικό καθαριότητας το οποίο δεν είναι καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων στο χώρο της σχολικής μονάδας.»

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσαλαπάκης, επεσήμανε για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών ότι « Η διεύθυνση εκπαίδευσης αρνείται να δώσει στοιχεία και να καταγραφεί η πραγματική εικόνα. Τα σχολεία μας λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου, να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες. Το άνοιγμα των σχολείων για μας ήταν ο μόνος τρόπος για να επανέλθουν τα παιδιά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών, μάσκες προστασίας και self test και ta pcr τεστ επιβάλλεται να είναι δωρεάν.

«Η τηλεκπαίδευση χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει το πρώτο κομμάτι της πανδημίας. Οι μαθητές θα πρέπει να είναι στον φυσικό τους χώρο. Τα δεδομένα των μαθητών είχαν δοθεί χωρίς έγκριση και δεν τηρούνταν τα μέτρα για την ασφάλειά τους και γι’ αυτό δεν προχώρησε αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαλαπάκης.

Όταν νοσεί ένας δάσκαλος και δεν υπάρχει κάποιος να τον αντικαταστήσει, τότε κλείνει το τμήμα και πρώτα το ολοήμερο. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο κ. Τσαλαπάκης, λέγοντας: «Αυτό οφείλεται στην αδιαφορία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να πιέσει προς το Υπουργείο να έχουμε άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών.»

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, είναι το γεγονός ότι 623 μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι θετικοί στον κορονοϊό. Αυτό επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Λιόντος, κάνοντας λόγο για μορφωτικό και υγειονομικό έγκλημα.

«Τα νούμερα είναι τραγικά και τα βλέπουμε και στον Νομό Χανίων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 600 άτομα νοσούν, μαθητές και εκπαιδευτικοί και μάλιστα σε έναν νομό επιβαρυμένο που καθημερινά μετράμε νεκρούς συμπολίτες μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Υπουργείο, η Δευτεροβάθμια, αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός όρος και προϋπόθεση για την υγεία της σχολικής κοινότητας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιόντος.

Οι γονείς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα. Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στη Δημοτική Αγορά.

zarpanews.gr

The post Κραυγή αγωνίας από τους γονείς για την κατάσταση στα σχολεία – Ζητούν χώρους από τον Δήμο για να αραιώσουν τα τμήματα | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα