Κουρουμπλής για την καταστροφή στην Σαρωνικό: Το εννοώ, η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού

«Είπα το πρωί – το είπα και το πιστεύω – ότι όλοι οι υπουργοί έχουμε τις παραιτήσεις μας στην διάθεση του πρωθυπουργού γιατί μας κρίνει καθημερινά. Έγινε παρεξήγηση από έναν συνεργάτη μου συνάδελφό σας ότι είναι λογοπαίγνιο.

Δεν είναι λογοπαίγνιο το πιστεύω», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου για την οικολογική καταστροφή που

προκάλεσε στο Σαρωνικό η πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου.

Ο κ. Κουρουμπλής επικαλούμενος επιθεωρητές Περιβάλλοντος απέδωσε την εξάπλωση της ρύπανσης στο ψυχρό κλίμα και τα ρεύματα λέγοντας συγκεκριμένα: «Μας δόθηκε η εξήγηση ότι η διαρροή του μαζούτ μπορεί να γίνει επειδή όταν το κλίμα είναι ψυχρό κατεβαίνει προς τα κάτω και λόγω των ρευμάτων έγινε μεταφορά».

Πρόσθεσε οτι «μου είπαν οι επιθεωρητές ότι δεν βρήκαν ψόφια πουλιά. Δηλαδή δεν υπήρξε μαζική καταστροφή σε πτηνά και ψάρια».

Παράλληλα επιτέθηκε στον αρχηγό της ΝΔ λέγοντας ότι «για άλλη μια φορά πιάνω αδιάβαστο τον περιαυτολόγο κ. Μητσοτάκη» και τον κάλεσε να πει που υπήρξε καθυστέρηση. «Θεωρώ ότι βιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλώ να έρθουν στον Πειραιά και μια από τις ημέρες της επόμενης εβδομάδας να δουν την γιγαντιαία προσπάθεια που έγινε στις περιοχές που επλήγησαν. Στις 25-30 ημέρες που εμείς υπολογίζουμε οτι θα έχει αλλάξει η εικόνα, να δούμε τι θα έχει αφήσει πίσω. Δεν μπορώ να δώσω απόρρητα στοιχεία, αλλά όταν θα το συζητήσουμε θα πρέπει να έχουν την γενναιότητα να ζητήσουν συγνώμη».

Ο υπουργός Ναυτιλίας διαβεβαίωσε ότι «μέρα με την ημέρα έχουμε βελτίωση», προσθέτοντας «είναι σε επιφυλακή όλες οι μονάδες».

Δείτε το βίντεο:

real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουρουμπλής, Σαρωνικό,kouroublis, saroniko