Κορωνοϊός – Γερμανία: Παιδιά κάτω των 12 ετών εμβολιάστηκαν με λάθος σκεύασμα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Καταγγελίες γονέων για το σοβαρό λάθος του εμβολιαστικού κέντρου, που εμβολίασε τα παιδιά με το Moderna – Η Ε.Ε έχει εγκρίνει μόνο το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τον εμβολιασμό παιδιών.

Το γύρο των γερμανικών ΜΜΕ κάνει η είδηση ότι ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στην γερμανική πόλη Όλπε του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας εμβολίασε παιδιά με το ενέσιμο σκεύασμα

Moderna.

Το συγκεκριμένο δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από την Ε.Ε. για τη χρήση του σε παιδιά, όπως σχολιάζουν η εφημερίδα Bild και τα περιοδικά Focus και Spiegel.

Μέχρι στιγμής, μόνο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει λάβει το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες για τη χρήση του σε παιδιά.

Οπως αναφέρει το περιοδικό Focus, το κέντρο εμβολιασμού της περιοχής Όλπε στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, εμβολίασε χθες αρκετά παιδιά με το εμβόλιο της Moderna. Οι γονείς των παιδιών ενημερώθηκαν άμεσα για το λάθος και, όπως ήταν φυσικό, επικράτησε αναστάτωση.

«Τα παιδιά που έκαναν το εμβόλιο της Moderna δεν παρουσίασαν παρενέργειες», όπως ανέφεραν οι γονείς, οι οποίοι όμως κατήγγειλαν στο γεγονός. «Ο αριθμός των παιδιών που εμβολιάστηκαν με Μoderna δεν αποκαλύφθηκε», υποστηρίζει το περιοδικό Spiegel.

To θέμα πάντως διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διευκρινιστεί πώς έγινε το λάθος και αν ευθύνονται συγκεκριμένα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι, στη Ε.Ε, τo εμβόλιο των Pfizer /BioNTech είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που προορίζεται για χρήση σε παιδιά κάτω των δώδεκα ετών.

Τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν μόνο το ένα τρίτο της δόσης του εμβολίου που προορίζεται για ενήλικες. Η δεύτερη δόση του εμβολίου πρέπει να γίνεται στις τρεις εβδομάδες.

Πηγή:protothema.gr

The post Κορωνοϊός – Γερμανία: Παιδιά κάτω των 12 ετών εμβολιάστηκαν με λάθος σκεύασμα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα