Καλύτερα Μπιμπίλας και μέτριος, παρά άριστος Λιγνάδης

Στο απολογητικό υπόμνημά του προς την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα αποκαλώντας τον απαξιωτικά «μέτριο». Ε, εμείς προτιμούμε τέτοιους «μέτριους» από «άριστους» Λιγνάδηδες…

Το απολογητικό υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη στοχοποίησε (και) τον Σπύρο Μπιμπίλα, τον πρόεδρο του ΣΕΗ: «… υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών (ΣΕΗ) και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση». Τόσο λίγες λέξεις να αποκαλύπτουν τόσο μεγάλη μικροψυχία; Είναι ένα μικρό απόσπασμα από το 27σέλιδο υπόμνημα του Δημήτρη Λιγνάδη, του προφυλακισμένου κατηγορούμενου για βιασμούς κατά συρροή. «Μέτριος ηθοποιός»!

Ναι, ο Σπύρος Μπιμπίλας δεν ευτύχησε να έχει τα προσόντα να ερμηνεύσει έναν «Δρ. Φάουστους». Να πει με στόμφο τα λόγια τα σπαρακτικά του τέλους: «Δεν υπάρχει τέλος καθορισμένο για ψυχές καταραμένες… Μη με κοιτάτε έτσι αγριεμένα! Όχεντρες κι ερπετά, αφήστε με ν’ ανασάνω λιγάκι! Κόλαση αποκρουστική, μη χάσκεις…». Επίσης ο Σπύρος Μπιμπίλας ίσως να μην ήταν για να παίξει έναν «Οιδίποδα Τύραννο», ν’ ακούσει τον Κρέοντα να λέει: «μόνο ο χρόνος φανερώνει τον δίκαιο άντρα· τον κακό και μια μέρα φτάνει για να τον μάθεις»… Τα έμαθε από εσάς αυτά… Μια μέρα φτάνει για να τον μάθεις!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο «μέτριος», από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός και το κατάφερε. Έβαλε το πτυχίο της Νομικής στο συρτάρι, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και βγήκε στο σανίδι. Και δεν θα σταθούμε στους ρόλους που κλήθηκε να ερμηνεύσει· αν ήταν καλός ή κακός.

Αν έπαιξε καλά στο «Παγκάκι», στον «Υπηρέτη δύο Αφεντάδων», αν η φωνή του ταίριαζε στα Στρουμφάκια και στον Μπαγκς Μπανι… Όχι! Θα μείνουμε στις ζοφερές μέρες που βιώνουμε. Ο Σπύρος Μπιμπίλας μετά τα χρόνια τρολαρίσματα από δήθεν σατιρικές εκπομπές με χιούμορ επιπέδου νηπιαγωγείου, τις τελευταίες εβδομάδες είναι ο πρωταγωνιστής στην «τραγωδία του ελληνικού θεάτρου» και απολαμβάνει σεβασμού!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ως πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών δέρνεται από τα κύματα των σοβαρών καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βίαιες συμπεριφορές, βιασμούς αλγεινές στάσεις από συναδέλφους σε συναδέλφους. Ο «μέτριος» Μπιμπίλας, απέδειξε και αποδεικνύει πως είναι Άριστος στον δύσκολο ρόλο του.

Σεμνή η παρουσία του στα Μέσα Ενημέρωσης, σημαντική η στάση του απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα που ενέσκηψε και κυρίως μαχητής με όπλο του την αμέριστη συμπαράσταση και την πλήρη αποδοχή των συναδέλφων του.

Αυτός είναι ο Κύριος Σπύρος Μπιμπίλας, ο «μέτριος», που έχασε τον πατέρα του στην τρυφερή ηλικία των 10 χρόνων και δεν ευτύχησε να τον απολαύσει αρωγό στην προσπάθειά του να κατακτήσει «κάστρα», όπως το Θέατρο το περιχαρακωμένο από μεγάλα κι υψηλά τείχη, κι τ’ αδιαπέραστα στεγανά του κατεστημένου. Δεν είχε ο «μέτριος» Μπιμπίλας πατέρα τον άριστο που θα του άνοιγε τις πόρτες του θεάτρου από μέσα…

Ο «άριστος», λοιπόν διορίστηκε… αξιοκρατικά σε κρατικό θώκο κι ο «μέτριος» εξελέγη… συμπτωματικά στο Σωματείο του, έχοντας την πλήρη αποδοχή των συναδέλφων του…

Και τώρα «κύριε», Λιγνάδη ενώ εσείς, ο «άριστος»… αξιοκρατικά συντάσσετε απολογητικά υπομνήματα σε σκοτεινά κελιά, εκείνος, ο «μέτριος», συμπτωματικά, ερμηνεύει άριστα, το ρόλο της ζωής του.

Γράφει ο Νίκος Τζιανίδης

The post Καλύτερα Μπιμπίλας και μέτριος, παρά άριστος Λιγνάδης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα