Η ζωή μετά το Master Chef: Τι κάνουν σήμερα 15 από τους πιο πετυχημένους συμμετέχοντες του διαγωνισμού

Ο φετινός ήταν ο έκτος κύκλος του Master Chef που ανέδειξε ως μεγάλο νικητή τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο, ο οποίος επικράτησε της Καλλιόπης Μπεζαντέ.

Ωστόσο, το ριάλιτι μαγειρικής στη χώρα μας έχει προβάλλει οκτώ κύκλους καθώς οι δύο πρώτοι προβλήθηκαν από το Mega, με τον πρώτο Έλληνα Master Chef

να είναι ο Άκης Πετρετζίκης, ενώ ο δεύτερος κύκλος συνέπεσε με τα προβλήματα που είχε ο σταθμός και έτσι, έριξε αυλαία χωρίς να γυριστεί ο τελικός.

Eπτά χρόνια μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου στο Mega, το Master Chef αναβίωσε στο Star Channel.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι οι τρεις κριτές των έξι κύκλων που προβλήθηκαν στο Star Channel, ενώ στην προβολή του τελικού της Τετάρτης είδαμε και σποτάκι για τις συμμετοχές στον νέο κύκλο.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες απ’ όλους τους κύκλους είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ακόμα, με έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ακολούθων στο Instagram και συνεργασίες με διάφορες εταιρείες στον τομέα του φαγητού. Ας δούμε τι κάνουν 15 από τους πιο πετυχημένους «απόφοιτους» της μεγάλης Master Chef σχολής…

Άκης ΠετρετζίκηςΕντάξει, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μία τέτοια λίστα και ο κορυφαίος Έλληνας Master Chef να μην είναι μέσα. Δώδεκα χρόνια μετά τη στέψη του, ο Άκης Πετρετζίκης έχει δημιουργήσει αδιαμφισβήτητα την πιο πετυχημένη καριέρα. Βιβλία μαγειρικής, τηλεοπτικές εκπομπές, YouTube κανάλι και συνεργασίες με πολύ γνωστούς σεφ απ’ όλο τον πλανήτη -όπως τον Jamie Oliver- έχουν κάνει τον Άκη Πετρετζίκη να είναι ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες σεφ. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει δύο χώρους σε Αγία Παρασκευή και Γλυφάδα, που εστιάζουν στο brunch και τα burgers. Ο λόγος για το Burger Ap και Kitchen Lab. Στο YouTube έχει ξεπεράσει τους 1 εκατομμύριο subscribers, ενώ στο Instagram έχει κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια ακολούθους. Έχει παντρευτεί και σε λίγους μήνες περιμένει το δεύτερο παιδάκι του.

Γιάννης ΑποστολάκηςΣτον ίδιο κύκλο επεισοδίων είδαμε και τον Γιάννη Αποστολάκη. Έφτασε ως τον τελικό αλλά έχασε τον τίτλο από τον προαναφερόμενο. Έκτοτε, ο Γιάννης Αποστολάκης έχει κάνει πολλά guest στα επόμενα master chef, είχε τη δική του στήλη μαγειρικής σε διάφορες εκπομπές, ενώ στο Just the 2 of us του Mega συμμετείχε μαζί με την Ελισάβετ Σπανού. Επίσης, τηλεοπτικά τον έχουμε δει και σε αρκετά διαφημιστικά spot, ενώ για τέσσερις σεζόν μαζί με τον Γιάννη Δρυμωνάκο είναι στο τιμόνι της εκπομπής «Θαλασσόλυκοι» του ΣΚΑΙ. Ο τέταρτος κύκλος ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, ενώ στην παρέα -και το ιστιοπλοϊκό τους- είχαν τον Παύλο Γαλακτερό.

Γωγώ ΔελογιάννηΟ πρώτος κύκλος του νέου Master Chef προβλήθηκε από το Star Channel το 2017. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και η Γωγώ Δελογιάννη. Μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει στον τελικό, όμως είχε τη δική της στήλη μαγειρικής στην εκπομπή Dot., ενώ είχε συνεργαστεί και με το site FThis.gr. Στη συνέχεια, άνοιξε τη «Στοά Φιξ» ένα γαστρο-καφενείο στην Αιόλου που αυτό το καλοκαίρι «πάει διακοπές» στην ταράτσα του ξενοδοχείου Mosaikon στην οδό Κολοκοτρώνη. Επίσης, μαζί με τους συνεργάτες της, Νέλλη Μποφίλιου και Μιχάλη Δημάκο έκανε ένα ακόμα γευστικό εγχείρημα. Η «Γιαλάντρα» είναι μία καντίνα σε μία πολύ όμορφη αυλή ενός κτιρίου του 1920 στην οδό Γιατράκου, η οποία σερβίρει street food. Επίσης, έχει δικό της κανάλι στο YouTube και έντονη εθελοντική δράση, καθώς έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε δράσεις για διανομή δωρεάν φαγητού, ενώ όταν είχε ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά στο Μάτι ήταν εκεί ώστε να μαγειρεύει καθημερινά για εκείνους που έχασαν τα πάντα.

Λάμπρος ΒακιάροςΣτον πρώτο κύκλο επεισοδίων στο Star, νικητής αναδείχθηκε ο Λάμπρος Βακιάρος. Πλέον, έχει το δικό του site με συνταγές ενώ είχε αναλάβει τη στήλη της μαγειρικής στην πρωινή εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου». Το 2019 δημιούργησε τη δική του σειρά μπαχαρικών με το όνομα Flavorits, ενώ συνεργάστηκε και με το Olivemagazine.gr στο κομμάτι των συνταγών. Τελευταία τον είδαμε να μαγειρεύει και στην πρωτότυπη ταξιδιωτική εκπομπή του Γιάννη Τσιμιτσέλη «Fishy.

Τιμολέων ΔιαμαντήςΣτον δεύτερο κύκλο του Master Chef στο Star, νικητής αναδείχθηκε ο Τιμολέων Διαμαντής. Ο παίχτης του ριάλιτι ήταν αρκετά αμφιλεγόμενος για τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του μέσα στο σπίτι. Το 2019 πήρε μέρος σε έναν μαγειρικό διαγωνισμό στο Μαϊάμι, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση. Σήμερα, ο Τιμολέων Διαμαντής διατηρεί το δικό του κανάλι στο YouTube, ενώ έχει επιμεληθεί το μενού για το Blue Garden στην Κομοτηνή μαζί με τον Πάνο Δίμτσα. Από το καλοκαίρι του 2020 μένει και εργάζεται στο Πήλιο.

Χρήστος ΓλωσσίδηςΟ Χρήστος Γλωσσίδης έφτασε στον τελικό αλλά έχασε από τον Τιμολέωντα Διαμαντή. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως operation chef στο Feedel Asador του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, ενώ παράλληλα υπογράφει το μενού της πετυχημένης αλυσίδας με bao buns και cocktail «Bao Bae».

Μάγκυ ΤαμπακάκηΣτον ίδιο κύκλο είδαμε και την Μάγκυ Ταμπακάκη. Η διαγωνιζόμενη που εντυπωσίασε τους κριτές με τις γνώσεις της στην ιταλική κουζίνα, πλέον διατηρεί τη δική της τρατορία στη Βάρη με το όνομα «Napul’ è Italian Comfort Food» από το 2019.

Σελίμ ΣελτζούκΑκόμα ένας παίχτης που ξεχώρισε από τον συγκεκριμένο κύκλο είναι ο Σελιμ Σελτζούκ. Ήταν ο παίχτης με τη μεγαλύτερη εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια του ριάλιτι μαγειρικής, ενώ όταν αποχώρησε, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανέφερε πως είναι μεγάλη απώλεια για το Master Chef. Σήμερα είναι παντρεμένος και περιμένει το δεύτερο παιδάκι του, ενώ διατηρεί τον τελευταίο χρόνο ένα πολύ πετυχημένο εστιατόριο στο Μαρούσι, το «Selim Bay», που γρήγορα έγινε talk of the town για τις ανατολίτικες γεύσεις του.

Ζαχίρ ΓιαβαρίΗ ιστορία του Ζαχίρ Γιαβαρί στον τρίτο κύκλο του ριάλιτι στο Star μας είχε συγκινήσει. Ο παίχτης από το Αφγανιστάν μπορεί να μην κατάφερε να νικήσει, όμως είναι από τους παίχτες που σίγουρα ξεχώρισαν. Είχε δηλώσει στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο πως θέλει να ανοίξει ένα εστιατόριο που μία ημέρα την εβδομάδα θα φιλοξενεί αστέγους και θα τους μαγειρεύει. Σήμερα, ο Ζαχίρ Γιαβαρί είναι μέλος της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» και μαγειρεύει εθελοντικά για άτομα που το έχουν ανάγκη, ενώ έχει επιμεληθεί γευστικές προτάσεις στο «Street Souvlaki».

Κατερίνα ΛένηΟ τέταρτος κύκλος στο Star είχε έντονα στοιχεία ριάλιτι. Μία από τις παίκτριες που απασχόλησαν αρκετά, κυρίως λόγω της αιχμηρής γλώσσας που χρησιμοποιούσε για τους συμπαίκτες της, ήταν η Κατερίνα Λένη. Μία από τις μεγαλύτερες κόντρες της στο σπίτι ήταν με τη vegan διαγωνιζόμενη, Ντέμη Γεωργίου, με την πρώτη να αμφισβητεί τις διατροφικές επιλογές της δεύτερης. Η Κατερίνα Λένη τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο πλάι της Κατερίνας Καινούργιου, έχοντας αναλάβει τη μαγειρική στήλη της πρωινής της εκπομπής.

Μαρία Μπέη – Δημήτρης ΜπέλλοςΈγιναν ζευγάρι μέσα στο σπίτι του Master Chef στον τέταρτο κύκλο. Όταν η προβολή των επεισοδίων ολοκληρώθηκε, φωτογραφήθηκαν μαζί για εξώφυλλα περιοδικών ενώ το φθινόπωρο του 2020 εργάζονταν ως guest chef στο «Μέλι και Λάδι» του Παλαιού Φαλήρου. Σήμερα, ο Δημήτρης Μπέλλος είναι ένας εκ των δύο σεφ στο rooftop bar «Jasmine». Οι δυο τους είναι ακόμα μαζί και συγκατοικούν.

Σταύρος ΒαρθαλίτηςΈνας από τους αγαπημένους του τηλεοπτικού κοινού από τον τέταρτο κύκλο, ήταν ο (Έρωτας Αλήτης) Σταύρος Βαρθαλίτης, ο οποίος και στέφθηκε νικητής. Φέτος, τον είδαμε στο χορευτικό show «Dancing with the stars» με τη Μαρία Καμενίδη, ενώ μαζί με τον Παύλο Χάππιλο έχουν αναλάβει τη μαγειρική στήλη της πρωινής εκπομπής Breakfast@Star. Επιπλέον, έχει το δικό του site και ΥouTube κανάλι, από το οποίο μοιράζεται γευστικές συνταγές.

Παύλος ΧάππιλοςΣτον πέμπτο κύκλο ξεχώρισε αναμφίβολα και ο Παύλος Χάπιλλος, αλλιώς Παυλίτο, όπως τον αποκαλούσε κοινό και συμπαίκτες του. Χαμηλών τόνων και με απόψεις που αξίζει να ακούγονται, γρήγορα έγινε αγαπημένος του κοινού. Σήμερα, μαζί με τον νικητή του Master Chef 4, Σταύρο Βαρθαλίτη, είναι οι δύο μάγειρες της τηλεοπτικής εκπομπής Breakfast@Star.

Ιωάννης ΑυλωνίτηςΉταν ένας αμφιλεγόμενος παίκτης του πέμπτου κύκλου καθώς είχε αρχηγικές τάσεις και συχνά συγκρουόταν με τους συμπαίκτες του. Βγαίνοντας από το ριάλιτι μαγειρικής, εργάστηκε στην ομάδα του συμπαίκτη του, Αντώνη Μητρόπουλου, που ήταν σεφ στο Baron στη Γλυφάδα. Όταν ο δεύτερος αποχώρησε, έδωσε τη σκυτάλη στον Ιωάννη Αυλωνίτη.

olivemagazine.gr

The post Η ζωή μετά το Master Chef: Τι κάνουν σήμερα 15 από τους πιο πετυχημένους συμμετέχοντες του διαγωνισμού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
master chef, master, chef, νικητης master chef, η ζωη, ζωη, chef, master, dancing with the stars, ακης πετρετζικης, star channel, προβάλλει, mega, star, channel, instagram, youtube, σεφ, burger, σκαι, dot, site, φιξ, καλοκαιρι, food, δραση, blue, κομοτηνη, αθηνα, cocktail, bae, italian, συγκεκριμένο, bay, town, souvlaki, vegan, dancing, stars, βιβλια, αποστολακης γιωργος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, φωτια, ποιος αποχωρησε απο το dancing with the stars 3, ποιος κερδισε στο dancing with the stars 3, instagram, αποστολακη, μια ημερα, νικητη, αυλαια, αφγανισταν, δωρεαν, καριερα, μαγειρικη, πηλιο, σεφ, σκαι, jamie oliver, mega, star, youtube, αγια παρασκευη, ακης, αξιζει, απωλεια, βρισκεται, γεωργιου, γλυφαδα, γωγω, δευτερο, δηλωσεις, δικη, δωδεκα, εγινε, εγχειρημα, ελισαβετ, ελισαβετ σπανου, εβδομαδα, εξελιξη, εξι, ιδιο, ιωαννιδης, καφενειο, κουζινα, κυκλος, λεωνιδας, ματι, μηνες, μαρια, νελλη, προβάλλει, ομαδα, παντα, οκτω, ομορφη, ονομα, προβληματα, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, σπιτι, φθινοπωρο, φωλια, χρηστος, αυλη, blue, μποφιλιου, burger, channel, cocktail, δημητρης, dot, εκπομπες, food, γευστικο, γευσεις, γνωσεις, χωρα, ιδιαιτερα, italian, κομματι, παυλος, site, star channel, σωτηρης, town, vegan, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα