Η συγγνώμη των “Νέων” για την απαράδεκτη και λανθασμένη φράση σε ρεπορτάζ για τη δολοφονία στη Φολέγανδρο

Θύελλα αντιδράσεων στα social media προκάλεσε ένα δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Τα Νέα” σχετικά με το έγκλημα στη Φολέγανδρο που έχει “παγώσει” το Πανελλήνιο. Στο ρεπορτάζ για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο φίλο της, ενώ βρίσκονταν για διακοπές στη Φολέγανδρο, αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

“Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως «θα σε πετάξω από

το παράθυρο» ή «αν σου χώσω καμία…»; Κάπως έτσι και η 26χρονη καυγάδιζε με τον φίλο της στο αυτοκίνητο επειδή χάθηκαν και πάνω στη ένταση της στιγμής, αυτός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια. Προφανώς θυμωμένη, η κοπέλα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…”.

Οι αντιδράσεις και η “συγγνώμη”

Η συγκεκριμένη παράγραφος στο ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, αναπαρήχθη στα social media, προκαλώντας την οργή των χρηστών του twitter.

Έπειτα από τις αντιδράσεις, “Τα Νέα” δημοσίευσαν ένα άρθρο με το οποίο ζητούν “συγγνώμη” για μία “απαράδεκτη και λανθασμένη φράση”. Το κείμενο, που υπογράφει η διεύθυνση Ψηφιακών Μέσων του ομίλου της Alter Ego, αναφέρει τα εξής:

“Μια εντελώς λανθασμένη φράση, ένα λεκτικό ατόπημα που δεν εκφράζει όχι μόνο τα «ΝΕΑ» αλλά και κανέναν δημοσιογράφο του ομίλου της Alter Ego, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση σε κείμενο για την υπόθεση της δολοφονίας στην Φολέγανδρο. Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της αναφέρονται τα εξής:

«Ποια δεν έχει ακούσει πάνω στον τσακωμό φράσεις όπως «θα σε πετάξω από το παράθυρο» ή «αν σου χώσω καμία…»; Κάπως έτσι και η 26χρονη καυγάδιζε με τον φίλο της στο αυτοκίνητο επειδή χάθηκαν και πάνω στη ένταση της στιγμής, αυτός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια»… «Προφανώς θυμωμένη, η κοπέλα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και τότε ο 30χρονος έκανε αυτό που έχει περάσει από το μυαλό πολλών ανδρών: την έσπρωξε από τα βράχια…».

Θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας γι’ αυτό το εντελώς λανθασμένο και απαράδεκτο τμήμα ενός ευρύτερου κειμένου που αναφερόταν στη δολοφονία καθώς και στα αίτιά της. Σε καμιά περίπτωση δεν ενστερνίζονται τα «ΝΕΑ» και ο όμιλος της Alter Ego τέτοιες απόψεις και αναφορές. Αλλωστε, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου, δημοσιεύεται αναλυτικό ρεπορτάζ και απόψεις ειδικών για την γυναικοκτονία, για τα αίτια που οδηγούν στη δολοφονία γυναικών με καθαρά έμφυλα χαρακτηριστικά. Η φράση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ήταν παντελώς λανθασμένη κι επαναλαμβάνουμε τη συγγνώμη μας σε όσους αναγνώστες, ορθώς, αγανάκτησαν διαβάζοντάς την.

Με εκτίμηση

Η διεύθυνση Ψηφιακών Μέσων του ομίλου της Alter Ego”

enikos.gr

The post Η συγγνώμη των “Νέων” για την απαράδεκτη και λανθασμένη φράση σε ρεπορτάζ για τη δολοφονία στη Φολέγανδρο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα