Γερμανία: Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των παιδιών που ζητούν ψυχιατρική βοήθεια

SOS εκπέμπουν οι παιδοψυχίατροι στη Γερμανία καθώς, η εποχή της πανδημίας της νόσου Covid- 19 έχει πυροδοτήσει το άγχος παιδιών και εφήβων, με αποτέλεσμα οι ψυχιατρικές κλινικές να είναι γεμάτες.

Στη Βαυαρία, οι νέοι με αυτοκτονικές τάσεις, αναγκάζονται να κοιμηθούν σε στρώματα επειδή δεν υπάρχουν ελεύθερες κλίνες, όπως μεταδίδει το ραδιόφωνο της Βαυαρίας. Γερμανοί καλούν σε βοήθεια μέσω των κοινωνικών δικτύων, υπό το φόβο να κλειστούν εκ νέου στο σπίτι σε περίπτωση που οι αρχές επιβάλλουν lockdown για την

καταπολέμηση του πανδημικού κύματος.

«Ο αριθμός των τηλεφωνικών κλήσεων με παιδιά και εφήβους να καλούν σε βοήθεια έχει αυξηθεί δραματικά, αγγίζει το 70%», επισημαίνει ο Κάι Λαντς, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας για θέματα κρίσεων «krisenchat.de». «Μόνο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο η ιστοσελίδα δεχόταν καθημερινά 150 ερωτήματα».

Από την αρχή της πανδημίας της νόσου Covid, η ιστοσελίδα «krisenchat.de» έχει δεχτεί δύο εκατομμύρια μηνύματα κι έχει κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού με ψυχολόγους σε 50.000 παιδιά και εφήβους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι μαθητές είναι η κατάθλιψη (23%) οι οικογενειακοί καβγάδες (20%) και οι αυτοκτονικές σκέψεις και αυτοτραυματισμοί (18%).

Ο παιδίατρος της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Τόμας Φίσμπαχ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι «πολλοί έφηβοι και παιδιά, αισθάνονται αβοήθητοι και βυθίζονται στην κατάθλιψη. Κλείνοντας εκ νέου τα σχολεία, θα ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στα παιδιά μας».

Πηγή:protothema.gr

The post Γερμανία: Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των παιδιών που ζητούν ψυχιατρική βοήθεια appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα