Εθνικιστικό παραλήρημα από Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς»

Σε μια ακόμη ακραία εθνικιστική πρόκληση προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας ακόμα και για «σφαγή στην Τριπολιτσά».

Ειδικότερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 201 ετών από την άλωση της Τριπολιτσάς (23/9/1821), ο Ερντογάν σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί

αδελφοί μας και Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα και βάρβαρα».

23 Eylül 1821 günü gerçekleştirilen, binlerce Müslüman Türk’ün, Arnavut kardeşlerimizin ve Yahudilerin acımasızca, barbarca katledildiği Tripoliçe Katliamı’nı unutmadık, unutmayacağız. pic.twitter.com/3dTd0Fl1n2

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) September 23, 2022

Οι προκλητικές δηλώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Σε προκλητικό οίστρο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της Τουρκίας, καθώς δεν υπάρχει ημέρα που να μην βάλει στο στόχαστρό του την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συνέχισε τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα από το βήμα της συνέλευσης κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», δειχνοντας μάλιστα φωτογραφίες από νεκρά προσφυγόπουλα.

«Ενώ εμείς παλεύουμε να αποτρέψουμε τα πτώματα των μωρών στις ακτές, η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της. Η προσφυγική κρίση δεν μπορεί να λυθεί με το θάνατο των αθώων που ξεκίνησαν να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον βυθίζοντας τις μπότες τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης», είχε πει ο Ερντογάν σύμφωνα με το Anadolu.

Στις φωτογραφίες που έδειξε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια του παραληρήματός του, υποστήριξε πως πρόκειται για δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους όταν «η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους».

Η προκλητική ρητορική του Ερντογάν δεν έμεινε εκεί. Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε συνέχεια στο παραλήρημα, λέγοντας: «Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και της πρόκλησης και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη.

Ενώ η Τουρκία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους, δεν θα εξαπατηθεί ποτέ από αυτούς που ακολουθούν στρατηγική έντασης.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τη δίωξη των Τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσει επίσημα την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου το συντομότερο δυνατό».



Πώς αντέδρασε η Ελλάδα

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν έμειναν αναπάντητες από την ελληνική κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα η Αθήνα επέλεξε να δώσει μια ψύχραιμη απάντηση λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους όρους καλής γειτονίας. «Την καλούμε να επανέλθει στον χώρο της λογικής» δήλωσε συγκεκριμένα για την Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Απαντώντας στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί ελληνικής δήθεν επιθετικής συμπεριφοράς, ο κ.Δένδιας τόνισε τα εξής: «Η χώρα που ευθέως απειλεί με πόλεμο, που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας».

ieidiseis.gr

The post Εθνικιστικό παραλήρημα από Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα